Golfin suosio räjähti koronavuonna Pirkanmaalla – ”On tosi vaikeaa päästä pelaamaan mihinkään” - Urheilu - Aamulehti

Golfin suosio räjähti koronavuonna Pirkanmaalla – ”On tosi vaikeaa päästä pelaamaan mihinkään”

Nokia River Golfissa näytti huhtikuun alussa jo varsin keväiseltä.­

5.5. 9:00

Aamulehti

Koronavuosi vauhditti myös golfin harrastajamäärien kasvua. Useilta pirkanmaalaiskentiltä kerrotaan, että kävijämäärät lisääntyivät reilusti viime vuonna, ja sama tahti on jatkunut tänä keväänä. Esimerkiksi Golf Pirkkalaan myytiin pelkästään tammikuussa pelioikeuksia yhtä paljon kuin koko viime vuonna.

Edes kolea kevätsää ei ole hidastanut golfareita. Tammer-Golfin toiminnanjohtaja Markus Junni kertoo, että kenttä on ollut jo nyt käytännössä täynnä.

– Tämä tarkoittaa, että pelikauden alkaessa kunnolla Pirkanmaalla on tosi vaikeaa päästä pelaamaan mihinkään. Viime vuonna pelivuoro piti varata seitsemän päivää etukäteen, jotta kentälle pääsi. Sama jatkuu myös tänä kesänä.

Ruuhkaa on hankala helpottaa.

Tammer-Golfissa kokeiltiin viime kesänä kentän kapasiteetin kasvattamista pienentämällä pelaajien lähtöväliä 10 minuutista kahdeksaan.

– Se ei toiminut alkuunkaan. Iltapäivän lähtöajat olivat puoli tuntia myöhässä. Emme aio kokeilla samaa enää tänä kesänä. Kenttä ei vain vedä enempää pelaajia.

Nokia River Golfissa pelikierrosten määrä liki kaksinkertaistui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Tämä on antanut mahdollisuuden investointeihin: Nokialla laajennetaan harjoittelualuetta, eli rangea.

– Kun rangen lyöntipaikkojen määrä kasvaa isosti, siitä tulee meille kuin kolmas kenttä, sanoo toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen.

Kenttien kunnossa suuri pelaajamäärä ei ole juuri näkynyt. Pirkkalasta ja Nokialta kerrotaan, että lumisen talven ansiosta kentät ovat parhaassa kunnossa vuosiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?