Frisbeegolf sai koronavuonna uusia harrastuspaikkoja Pirkanmaalla – kisakesästä on tulossa vilkas, kunhan korona hellittää - Urheilu - Aamulehti

Frisbeegolf sai koronavuonna uusia harrastuspaikkoja Pirkanmaalla – kisakesästä on tulossa vilkas, kunhan korona hellittää

Oriveden kaupunki satsasi frisbeegolfratoihin viime vuonna noin 30 000–40 000 euroa.

Tampereen Ruotulassa nähtiin viime kesänä laadukkaita kisapäiviä hyvällä kentällä.­

4.5. 19:00

Aamulehti

Pirkanmaalle on suunniteltu vilkas frisbeegolfin kisakesä. Kaikille avoimia viikkokisoja on merkitty kalenteriin kymmenkunta jokaiselle kesän viikolle, eli samana iltana kisaamaan voi päästä parilla paikkakunnalla.

Viikkokisojen aloitusajankohta on vielä kysymysmerkki koronarajoitusten vuoksi. Vapusta lähtien Pirkanmaalla on sallittu kymmenen hengen kokoontumiset.

Tampereen frisbeeseuran puheenjohtaja Petri Anttiroiko arvioi, että viikkokisoja voidaan alkaa järjestää mahdollisesti silloin, kun kokoontumisraja nousee 30:een. Varmasti kisoja voitaisiin järjestää 50 hengen rajoituksella.

– Normaalisti viikkokisaan osallistuu 50–80 pelaajaa vähän paikasta ja radasta riippuen. 30:llä voidaan järjestää pienimuotoinen viikkokilpailu. 50:llä on jo täysi tohina.

Tässä ovat Pirkanmaan kaikki 57 frisbeegolfkenttää: katso mikä kenttä sopisi juuri sinulle – Huippupelaaja antaa vinkkinsä aloittelijoille

Toukokuun lopussa Tampereella käydään Pro Tourin osakilpailu, jota varten pelaajilla täytyy olla kilpailulisenssi ja seurajäsenyys. Kilpailu on osa Suomen frisbeegolfliiton ammattilaiskiertuetta, minkä vuoksi se on mahdollista järjestää koronasta huolimatta.

Pirkanmaalla on tarkoitus mitellä myös kahdet SM-kilpailut: elokuussa amatöörien kisat Valkeakoskella ja syyskuussa parifrisbeegolfin kisat Tampereella.

Osa radoista suljettuna

Anttiroikon mukaan Pirkanmaan frisbeegolfradat ovat vuodenaikaan nähden tavallisessa kunnossa. Osa radoista on kokonaan tai osin suljettuja kosteuden takia. Esimerkiksi Tampereen frisbeegolfkeskus on ollut kokonaan suljettuna maaliskuun lopusta lähtien.

Puheenjohtaja uskoo, että Tampereen rata saadaan auki toukokuun puolivälin tienoilla, mutta alkukesästä frisbeegolfkeskuksen väylistä osa ei ole käytössä koko pituudessaan, sillä radalla on tehty talven aikana kunnostustöitä.

Anttiroiko vinkkaa, että hyvässä kunnossa ovat esimerkiksi Pirkkalan rata ja Ylöjärvellä sijaitseva Julkujärven rata. Ruuhkiin kannattaa kuitenkin varautua, sillä lajin suosio on jatkanut kasvuaan koronavuonna.

– Radat ovat ihan täynnä porukkaa paikkakunnasta riippumatta.

Orivedelle A-tason kenttä

Oriveteläisten frisbeegolfareiden vuosien kestotoive toteutui viime syksynä, kun kaupunki laajensi vuonna 2013 rakennetun Rovastinkankaan radan yhdeksästä väylästä 18:aan. Samalla rataluokitus nousi B:stä A:han, eli ammattilaistason kentäksi.

Vielä talvella radan kolme väylää oli poissa käytöstä, mutta nyt Rovastinkankaan kumpuilevasta maastosta pääsee nauttimaan täysimittaisena.

Oriveden kaupungin liikuntapäällikön Roope Marskin mukaan uudistuksella tavoitellaan pitkällä aikavälillä seuratoiminnan avausta harrastajille sekä viikkokisojen ja turnausten järjestämistä.

Samoihin aikoihin uudistuksen kanssa Orivedellä aukesi toinen frisbeegolfrata kyläyhdistys Västilän Voiman toteuttamana. Kaupunki tuki myös uutta rataa. Yhteensä Västilän 10-väyläiseen, B-tason rataan ja Rovastinkankaan laajennukseen upposi noin 30 000–40 000 euroa.

– Yksi pääsyy ratoihin satsaamiseen on, että frisbeegolf on meillä suosittu, matalan kynnyksen laji, joka soveltuu kaikille ikäryhmille, Marski perustelee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?