Kooveen päävalmentaja Juuso Hahl seurasi ratkaisevaa peliä Mikkelin keskussairaalassa – joukkueen kausi päättyi - Urheilu - Aamulehti

Kooveen päävalmentaja Juuso Hahl seurasi ratkaisevaa peliä Mikkelin keskussairaalassa – joukkueen kausi päättyi

Kolmannen lapsen syntymä osui päällekkäin tamperelaisten Mestis-taipaleen päättäneen puolivälierän kanssa.

Kooveen päävalmentajaa Juuso Hahlia ei näkynyt keskiviikkona joukkueen vaihtopenkin takana. Peliä johti Sakari Salmela. ­

7.4. 22:11

Kooveen päävalmentajan Juuso Hahlin Mestis-kausi päättyi ikimuistoisella tavalla. Hahl seurasi Mikkelin keskussairaalassa Ruudun välityksellä, kun Koovee kärsi toisessa puolivälierässä 1–4 (0–0, 0–2, 1–2) - kotitappion mestaruutta puolustavalle Ketterälle.

Samalla imatralaisjoukkue eteni välieriin voitoin 2–0.

– Olihan tämä ihan erilaista kuin normaalisti, mutta asiat pitää laittaa oikeaan perspektiiviin, Hahl kommentoi sairaalan vessasta.

Hahl oli Hakametsän jäähallin sijasta sairaalassa onnellisesti edenneen perheenlisäyksen takia. Perheen kolmas lapsi syntyi keskiviikkoaamuna kello 9.50.

Pojalla oli mittaa 49 senttiä ja painoa 3 250 grammaa. Samalla Hahlin 11-vuotias poika ja 7-vuotias tyttö saivat pikkuveljen.

– Tiesin jo aiempien kokemusten perusteella, mihin pääsen tai joudun, mutta ajankohta oli yllätys. Laskettu aika oli vasta 17.4. Tilanne konkretisoitui tiistaiaamuna 6.15, kun emäntä soitti ja kertoi lapsiveden tulleen.

Niinpä Hahl lähti henkilöautolla Imatran ensimmäiseen puolivälierään, kun muu joukkue matkusti tutusti bussilla. Pelin jälkeen valmentaja suuntasi suoraan sairaalaan.

– Tässä olisi ollut hyvää aikaa ennen pudotuspelejä ja niiden jälkeen, mutta näitä juttuja ei pysty sijoittamaan kalenteriin.

Hahl oli keskiviikon puolivälierän tauoilla yhteydessä Kooveen peliä johtaneen Sakari Salmelan kanssa, mutta nämä olivat lähinnä yhteisesti luotua pelitapaa vahvistaneita debatteja.

– Pystyimme puristamaan kärkijoukkueen ahtaalle molemmissa puolivälierissä ja saimme tätä kautta hyvän lopun muutenkin plusmerkkiselle kaudelle. Haasteita oli paljon, mutta selviydyimme niistä hienosti.

Hahl palaa liigaympyröihin apuvalmentajaksi. Koovee siirtyy nyt Sveitsistä kotiutuvan Vesa Viitakosken komentoon.

Ketterä ohitti Kooveen maalivahdin Kimmo Rautiaisen ensimmäisen kerran toisen erän puolivälin jälkeen. ­

Kooveen ainoan maalin tehnyt Tomi Iso-Mustajärvi jäi kasan alle. Matias Haaranen tarkkaili, miten joukkuekaverin kävi.­

Kooveen Niko Lahtinen yritti spurtata karkuun.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?