Pyrinnöltä vaaditaan ihme Korisliiga-välierissä – vaikeudet henkilöityivät tamperelaisten tähteen - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnöltä vaaditaan ihme Korisliiga-välierissä – vaikeudet henkilöityivät tamperelaisten tähteen

Pyrinnön vaikeudet henkilöityivät runkosarjan korikuninkaaseen Marcus Lewisiin. Kauhajoen Karhubasket on voiton päässä Korisliigan finaalipaikasta.

Maskipäinen Brady Skeens donkkasi Pyrinnölle useamman korin. Nuori yhdysvaltalaissentteri oli Pyrinnön kirkkain onnistuja keskiviikkona Kauhajoella.­

7.4. 21:27

Aamulehti

Tampereen Pyrinnöltä vaaditaan ihmettä miesten Korisliigan välieräsarjassa. Niin selvästi Kauhajoen Karhubasket hallitsi pelitapahtumia neljännessä kohtaamisessa keskiviikkona.

Karhubasket vei voiton 94–83 (53–38) ja johtaa välieräsarjaa 3–1. Seuraava voitto veisi kaksinkertaisen hallitsevan mestarin jälleen Korisliigan finaaleihin.

Karhubasket johti keskiviikon kamppailua ensimmäisestä hyökkäyksestään loppusummeriin saakka. Vaikka Pyrintö voitti kolmannen ja neljännen jakson, peli ei lopulta mennyt hetkeksikään tiukaksi.

Karhubasket paloitteli Pyrinnön 1–3–1-paikkapuolustuksen kirurgin elkein, mistä nauttivat vuorollaan eniten Okko Järvi (22 pistettä/3 levypalloa/3 korisyöttöä), Collin Malcolm (22/4/4) ja Anthony Hilliard (12/5/8). Jopa pelintekijä Bojan Sarcevic uskaltautui ottamaan kuusi pelitilanneheittoa, joista neljä upposi.

Pyrintö joutui puolustuksessa vaikeuksiin, eikä hyökkäyspelikään tämän lisäksi tai tästä johtuen kulkenut. Pyrintö kirjautti surkean saldon: seitsemän korisyöttöä, 17 pallonmenetystä. Yleensä niin kutsuttu syöttö–menetys-suhde pitäisi hinata reilusti plussan puolelle.

–Olen vähän pettynyt, että emme olleet tarpeeksi fiksuja. Yritystä oli, mutta löimme päätä mäntyyn sen sijaan, että olisimme tehneet asioita sovitusti. Ennen kaikkea hyökkäyspäässä. Koetimme voittaa tilanteita satunnaisesti ja yksin, kukin vuorollaan. Tässä vaiheessa sillä ei enää pärjää, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen ruoti.

–Peli oli kontrollissamme. Puolustuspäässä emme olleet erinomaisia, mutta teimme tässäkin ottelussa hyvää työtä Marcus Lewisin kanssa, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoi.

Kun Pyrinnön Lassi Kilpinen ajaa korille, Kauhajoen Karhubasket puolustaa eri tavalla, kuin jos ajaja olisi Marcus Lewis.­

Pyrinnön vaikeudet pallon kanssa henkilöityivät jälleen runkosarjan korikuningas Lewisiin. Lewis kirjautti nätiltä kuulostavan 18 pistettä, mutta hänen yrityksensä (pelitilanneheitot 6/17, kuusi pallonmenetystä) tekivät Pyrinnön hyökkäämisestä seisahtunutta. Viimeisenä niittinä vaikeudet näyttivät nostavan Lewisin selän pystyyn myös puolustuspäässä.

–Häneen pätevät samat asiat kuin joukkueeseen. Halu voittaa on kova, mutta tekemällä asiat fiksummin voisi saada parempia tuloksia, Sopanen muotoili.

Karhubasketin väkivahva Malcolm puolusti Lewisiä taas fantastisesti.

–Collinin kohdalla Lewis ei pysty pelaamaan bully ballia. Välillä hän menee yli pienemmistä pelaajista. Nyt hän ei pysty niihin ratkaisuihin, Koskimies analysoi.

–Ei ole salaisuus, että muu nelikkomme on aika eri asemissa, kun Lewis ajaa korille kuin jos vaikka Lassi Kilpinen ajaisi korille. Lewisin ajaessa niin sanotusti sumputamme korille. Sekin vaikuttaa, paljonko kellossa on aikaa, kuinka paljon sumputamme. Se helpottaa auttamista, että usein, kun Lewisilla on pallo, muut Pyrinnön pelaajat seisovat.

Pyrinnön ainoa selkeä onnistuja oli sentteri Brady Skeens (17/14/1), jonka levypallopeliä ja pyyteetöntä työtä ei voi kuin ihailla. Skeensin johdolla Pyrintö repi 19 hyökkäyslevypalloa, jotka pitivät pelin näennäisesti tasaisena. Skeensille on helppo ennustaa pitkää uraa Euroopan rahakkaammilla kentillä.

Pyrintö on selkä seinää vasten perjantaina Pyynikillä kello 18 alkaen. Tappio tietäisi siirtymistä pronssiotteluun.

–Tiedän, että taistelua löytyy. Motivoida ei tarvitse. Epätoivon vimmalla tullaan. Meillä on oltava ymmärrys siitä, kuinka tärkeää on pelata järkevästi ja kovaa. Jos teemme hölmöjä asioita vaan kovempaa, tulos ei ole erilainen, Sopanen eritteli.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?