Classic ja KrP sanasodassa – nyt nokialaisseura syyttää seksuaalissävytteisestä ja mauttomasta nimittelystä - Urheilu - Aamulehti

Classic ja KrP sanasodassa – nyt nokialaisseura syyttää seksuaalissävytteisestä ja mauttomasta nimittelystä

Välieräsarjan aikana ja varsinkin sen jälkeen on jaettu tiukkasävyisiä kommentteja vastapuolesta.

Classic voitti Nokian KrP:n tiukassa välieräsarjassa. Tamperelaiset menivät finaaleihin voitoin 4–3.­

6.4. 18:03

Aamulehti

Salibandyn miesten liigajoukkueiden Tampereen Classicin ja Nokian KrP:n välille on kehittynyt pienimuotoinen sanaharkka.

Kaikki käynnistyi seitsemännen ja viimeisen välierän jälkeen Classicin konkaripuolustajan Juha Kivilehdon puheenvuorosta lehdistötilaisuudessa.

– Emme lähteneet ollenkaan mukaan henkiseen sodankäyntiin, mistä on koko kevät puhuttu. Nyt aletaan olla taas siinä rajoilla, mikä on sallittua ja mikä ei. Hirveästi siitä on puhuttu ja taas ei mitään muuta tapahdukaan kuin että mennään henkilökohtaisuuksiin tiettyjä meidän pelaajia kohtaan. Se on asia, johon lajiväen pitää puuttua, Kivilehto sanoi.

Lue lisää: Oilers-tähden kova taklaus puhutti – Jussi Pihan niskat jäykät vielä finaalin jälkeenkin: ”Saatoin selvitä säikähdyksellä”

Kivilehto, 39, on yksi kolmesta suomalaispelaajasta, jotka ovat olleet voittamassa kaikkia neljää maailmanmestaruutta.

– Psyykkaaminen kuuluu urheiluun, mutta tietty kunnioitus kuuluu myös. Kaikki haluavat voittaa, mutta siinä on hirveän iso ero, miten sitä hakee. Olen ylpeä, että me emme lähteneet siihen mukaan, Kivilehto sanoi.

Kivilehdon kommentit voit katsoa alla olevalta videolta:

Välieräsarjan aikana joukkueiden jäsenet syyttivät toisiaan muun muassa polvitaklauksista. Neljännen välierän jälkeen KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä puolestaan ihmetteli Classicin toimintaa seuraavasti:

– Ihmetyttää, että kaverin taustat keskittyvät johonkin kentän pölyisyyteen ja soittavat liittoa ympäriinsä. En voi ymmärtää, että noin menestynyt seura alentuu tuollaiseen.

Salibandysivusto Pääkallon mukaan KrP:n kotihallissa Raholassa kävi F-liigan toiminnanjohtaja tarkastamassa kentän kunnon pölyisyysasteen osalta.

Kun välieräsarja oli päättynyt Classicin voittoon, KrP:n päävalmentaja Härmä kirjoitti Twitterissä kiitokset ”ikimuistoisesta välieräsarjasta”. Hän onnitteli Classicia finaalipaikasta, mutta ihmetteli Juha Kivilehdon kommentteja.

– Vaikea ymmärtää kovasti arvostamani Kivilehdon sarjan jälkeen laukomia syytöksiä. Haluan itsekin tietää onko meidän puolelta tapahtunut ylilyöntejä, mutta ainakaan vielä emme sisäisesti ole mitään ymmärrystä löytäneet tälle ulostulolle, Härmä kirjoitti ja jatkoi.

– Lausunto heittää synkän varjon yllemme. Ehkä olen voittanut liian vähän ymmärtääkseni, mutta tuo ei mielestäni edusta tyylikästä toimintaa voiton hetkellä pelaajalegendalta heittää vielä kahden missatun ottelupallon jälkeen vastustajajengi bussin alle.

Tiistaina Nokian KrP julkaisi sivuillaan tiedotteen, jossa se ottaa kantaa Kivilehdon kommentteihin. KrP:n mukaan väitteille epäurheilijamaisesta käytöksestä ei ole esitetty perusteita.

Tiedotteessa todetaan, että asiaa on tutkittu seuran sisällä.

– Tietoomme ei ole tullut ylilyöntejä tai muuta normaalista poikkeavaa toimintaa. Sen sijaan toisessa välieräottelussa Classic-pelaaja on nimitellyt joukkueemme pelaajaa äärimmäisen mauttomasti seksuaalissävytteisesti. Tämä on tapahtunut ottelun henkilökunnan sekä pallopoikina toimineiden junioreiden kuullen, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen on allekirjoittanut seuran puheenjohtaja Marko Salmela.

– Emme olisi halunneet nostaa tätä asiaa esille hienon ottelusarjan päättymisen jälkeen, mutta olimme pakotettuja tähän meidän joukkueeseen ja seuraan kohdistuneiden perusteettomien väitteiden jälkeen.

Tiedotteessa mainitaan, että Kivilehdon väitteet ”eivät ole linjassa Classic-pelaajiston osoittaman hyvän urheiluhengen kanssa”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?