Pyrintö–Karhubasket 3. välierä – Bojan Sarcevic siirtymässä Uudenkaupungin Korihaihin - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö hävisi tähtien taiston ja kolmannen välierän – lähtökuopissa oleva Karhubasketin ratkaisija hämmentävästä saldostaan: ”Tykkään siitä”

Bojan Sarcevic matkaa Uuteenkaupunkiin. Sitä ennen hän on valmis ratkaisemaan harvoilla heitoillaan Pyrintö-välieräsarjan.

Kauhajoen Karhubasketin Bojan Sarcevic (tak.) otti tahtipuikon käsiinsä ratkaisuhetkillä. Puolustettavana Pyrinnölle 14 pistettä heittänyt Osku Heinonen.­

5.4. 21:37

Aamulehti

Taiteilijasielu Bojan Sarcevic on laadun, ei määrän mies. Kauhajoen Karhubasketin kahteen Suomen mestaruuteen johdattanut pelintekijä on heittänyt vain kaksi pelitilanneheittoa kussakin miesten Korisliigan välieräsarjan ottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan.

Vaikea valittaa, kun tuo heittopari ratkaisee pelit. Niin kävi Pyynikillä. Sarcevic keskittyi 30 minuuttia pelinrakenteluun (6 korisyöttöä) ja linkosi päätösminuutilla pelin isoimman kolmosen sisään. Parrakkaan maestron heitto vei Karhubasketin 89–84 (49–39) -voittoon pääsiäismaanantain trillerissä.

–Ei ole väliä, montako heittoa otan. Voitto on tärkein asia. Paikkaa vastaan pitää lukea peliä. Tykkään siitä. Pyrimme pelaamaan 24 sekunnin hyökkäyksiä ja liikuttamaan palloa. Voimme ottaa aina heiton. Kyse on siitä, että meidän on otettava heittoja, jotka me haluamme, eikä niitä, jotka he haluavat antaa meille, Sarcevic sanaili.

Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies muistutti Sarcevicin aiempien vuosien suurteoista.

–Hän on pelaaja, joka ei katoa isoilla hetkillä.

Pyrinnön leirissä Sarcevic sai aikaan päänpyörittelyä. Tamperelaiset ovat prässänneet 15 vuotta Suomessa pelannutta bosnialaistähteä välierissä laadukkaasti, mikä on tehnyt Sarcevicista puhtaan syöttäjän. Hän tuskin katsookaan kohti koria vapaissa heittopaikoissa.

Mutta kun ranne laulaa, se laulaa Karhubasketin sävelin.

–Bojan on hyvä pelaaja, mutta jos hän heittää kaksi kertaa, ei hän meitä koko aikaa kusettanut, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen lausui.

Aamulehden useista lähteistä saaman tiedon mukaan Sarcevic siirtyy ensi kaudeksi Uudenkaupungin Korihaiden riveihin. Sarcevic, 33, vietti seurassa kaudet 2006–11. Ainakaan maanantaina suurta mestaria ei seurasiirto painanut – Pyrinnön harmiksi.

David Gonzalvez oli Pyrintö-kapteenin manttelin arvoinen jälleen kerran.­

Pyrinnön sentteri Brady Skeens repi peräti 7 hyökkäyspään levypalloa.­

Karhubasket-kapteeni Antti Niskanen palasi pelikentille poissaolon jälkeen.­

Marcus Lewis puski liian usein Karhubasket-puolustuksen syliin.­

Pyrintö pahassa paikassa

Karhubasket siirtyi voitollaan arvokkaaseen 2–1-sarjajohtoon. Ottelu oli erikoinen. Pyrintö paransi merkittävästi perjantain selvästä tappiosta, mutta se heitti kaukaa ratkaisevan huonosti. Kolmosyrityksiä oli 38, onnistumisia vain 12.

Tämä rassasi Pyrinnön pelaajien hermoja. Siitä huolimatta Pyrintö ryömi peliin mukaan ja johtikin loppuhetkillä, ennen Sarcevicin kuolemansuudelmaa. Karhubasket pelasi rauhallisesti – hyvässä ja pahassa. Kokenutta ryhmää johti ottelun ykköstähti Anthony Hilliard (32 pistettä / 4 levypalloa / 6 korisyöttöä).

–Hilliard oli hemmetin hyvä. Hän on kokenut, älykäs ja kova kilpailija. Hän on ollut meitä parempi pääkopan pururadalla, Sopanen filosofoi.

Pyrintö-luotsi ei suostunut menemään pelkän heikon kaukoheittopäivän taakse.

–Karhubasket pelasi huikeasti kollektiivina – meitä paremmin. Teimme enemmän oikeita asioita ja oikealla pyrkimyksellä kuin perjantaina, mutta emme pelanneet kovin hyvin. En ollut tyytyväinen ensimmäisen puoliajan intensiteettiimme. Siinä oli pientä näennäisintensiteettiä. Siellä oli irtopalloja lattiassa. Olisimme edes luoneet pölypilven, mutta me seurasimme katseella, Sopanen manasi.

–Vapaat kolmen pisteen heittopaikat pitää käyttää. Ne käyvät minulle aina. Se on vaihteluväliä. Joskus osut, joskus et.

Yksi ottelun – ja kenties koko sarjan – käännekohdista oli ykköstähtien taistelu. Kokenut tarkkakäsi Hilliard vei pahanpäiväisesti Pyrinnön Marcus Lewisia (9/2/2). Hän sortui edelleen pakottamiseen Karhubasketin fyysistä puolustusta vastaan.

David Gonzalvez (18/3/5) oli Pyrinnön vastuunkantaja loppuhetkillä, vaikkakaan loppuhetkien ajossa häntä ei palkittu vapaaheitoin. Sentteri Brady Skeens (10/18/2) väänsi liki yksin levypallopelin hallinnan Pyrinnölle.

Nyt Pyrintö joutuu pahaan paikkaan. Sen on haettava voitto Kauhajoelta. Ensimmäinen mahdollisuus aukeaa keskiviikkona. Aamulehti näyttää jännittävän neljännen kohtaamisen suorana lähetyksenä osoitteessa www.aamulehti.fi/live.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?