Ilveksen seuraava kokelas on lähtöisin Kamerunista – Tolonen ja Cissoko eivät jatka enää joukkueessa - Urheilu - Aamulehti

Ilveksen seuraava kokelas on lähtöisin Kamerunista – Tolonen ja Cissoko eivät jatka enää joukkueessa

Tamperelaisjoukkue kärsi harjoitusottelussa 0–2-vierastappion FC Lahdelle.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss rakentaa joukkuetta kohti liigakautta.­

3.4. 17:02

Ovet käyvät tiiviiseen tahtiin Ilveksen jalkapallojoukkueessa. Liigakauteen valmistautuva tamperelaisryhmä hakee edelleen sopivia palasia tulevaa haastetta varten.

Seuraava kokelas on jo Tampereella, mutta hän ei voinut pelata vielä lauantaina Ilveksen käydessä FC Lahden vieraana.

Ilves testaa lähiviikkoina kamerunilaista hyökkääjää Patrick Loa Loata, jota joukkueen valmentaja Jarkko Wiss on seurannut jo parin vuoden ajan.

Odotusarvoja löytyy melkoisesti, sillä 21-vuotias Loa Loa on pelannut isoja minuutteja tunisialaisessa pääsarjajoukkueessa US Ben Guardanessa.

Ilveksen rivit harvenivat puolestaan kahdella pelaajalla, kun Maximo Tolosen sopimus purettiin ja guinealainen Kerfala Cissoko lähetettiin kotiin testijakson jälkeen.

– Alkuvuoden pelien perusteella näytti siltä, että Tolosen rooli on jäämässä aika pieneksi. Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että hänellä on takanaan jo liian monta vuotta liian pienillä minuuteilla. Siksi tämä oli viisas ratkaisu puolin ja toisin, Wiss painotti.

– Cissoko olisi voinut olla potentiaalinen pelaaja, mutta fyysinen olemus oli liian heikko. Häntä ei olisi saatu riittävän kuntoon liigan alkuun mennessä.

Vaikka Ilves hävisi Lahdessa 0–2, joukkue pelasi paljon paremmin kuin edellisissä harjoitusotteluissaan IFK Mariehamnia ja PK:ta vastaan.

– Peli-ilme oli aktiivisempi ja terävämpi vaikeasta valmistautumisjaksosta huolimatta, Wiss viittasi nuorten maajoukkueleiritykseen ja pitkään sairaslistaan.

Joona Veteli palasi nyt tositoimiin. Ilari Mettälä on harjoitellut jo pätkittäin joukkueen kanssa. Tulevalla viikolla mukaan odotetaan Eetu Vertaista, Linus Rönnbergiä ja Felipe Aspegreniä.

Wiss joutui muuttamaan kokoonpanoansa Lahti-ottelun lämmittelyn jälkeen, kun Kalle Katz sai päähänsä kipeän osuman pallosta. Katz tunsi olonsa huonovointiseksi tärskyn jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?