Mestaruutta metsästäneen Kangasalan kaudelle karu päätös – Koronatartunta päätti pelit ennen aikojaan - Urheilu - Aamulehti

Mestaruutta metsästäneen Kangasalan kaudelle karu päätös – Koronatartunta päätti pelit ennen aikojaan

Kangasala menetti kultasauman koronan takia jo toisena keväänä peräkkäin.

LP Kangasalan hymyt hyytyivät perjantaina, kun pelit päättyivät jälleen kerran tylyllä tavalla.

19.3. 11:40 | Päivitetty 19.3. 15:19

Naisten lentopalloliigan suurimman suosikin LP Kangasalan kausi päättyi karulla tavalla reilua viikkoa ennen pitkään odotettua huipennusta.

Kangasalan joukkue ja valmennusjohto asetettiin perjantaina 14 vuorokauden karanteeniin pelaajalla todetun koronatartunnan takia.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Kangasalan kausi on paketissa.

Himoittu Suomen mestaruus jäi pelkäksi haaveeksi viime kevään tapaan. Silloin koko sarja keskeytettiin juuri ennen pudotuspelien alkua.

– Tämä on pienimuotoinen shokki, mutta toisaalta vaara tiedostettiin koko ajan. Turha hautautua maan alle, koska asialle ei voi mitään, Kangasalan manageri Jorma Malm kommentoi.

Lue lisää: Kangasalan tähtilibero otti raskaasti, kun korona päätti kauden ennen aikojaan – ”Tuntuu vielä pahemmalta kuin viime keväänä”

Malm oli harmissaan Kangasalan pelaajien, valmentajien, talkoojoukkojen ja fanien puolesta.

– Meillä on ollut hyvä henki ja tekemisen meininki kaikilla sektoreilla, mutta viranomaisten määräyksiä pitää kunnioittaa. Terveys menee kaiken muun edelle. Onneksi tämä on vain urheilua, Malm muotoili.

Lue lisää: Paras jää ilman kultamitaleita, LP Kangasala hävisi vain pahimmalle vastustajalleen

Kangasalan piti kohdata Pallo-Karhut perjantai-iltana Pitkäjärvellä, mutta sen sijaan Orivedellä valmistautunut kuusamolaisjoukkue lähti pitkälle kotimatkalle.

Tartuntaketjujen jäljittämisen jälkeen varmistui, että Pallo-Karhut pääsee taistelemaan Suomen mestaruudesta.

Kuusamolaisjoukkue kohtaa finaaleissa joko LP Viestin tai Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Ratkaiseva peli isketään lauantaina Salossa.

Pronssimitalit jaetaan otteluparin häviäjille.

Lisätty tieto Kuusamon finaalipaikasta ja pronssin kohtalosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: