Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen ex-valmentaja teki itsemurhan – oli syytettynä ihmiskaupasta ja seksuaalisesta väkivallasta - Urheilu - Aamulehti

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen ex-valmentaja teki itsemurhan – oli syytettynä ihmiskaupasta ja seksuaalisesta väkivallasta

26.2. 8:32

Los Angeles

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkuetta aiemmin valmentanut John Geddert teki torstaina itsemurhan vain tunteja sen jälkeen, kun hän oli saanut syytteet ihmiskaupasta ja seksuaalisesta väkivallasta urheilijoita kohtaan.

Geddertin, 63, ruumis löydettiin moottoritien levähdyspaikalta torstaina iltapäivällä. Michiganin osavaltion syyttäjäviranomaiset olivat asettaneet Geddertille syytteet kaikkiaan 24 rikoksesta: mukana oli ihmiskauppaa, pakkotyötä, seksuaalista väkivaltaa, kiristystä ja poliisille valehtelua.

Syyttäjän mukaan Geddert oli lisäksi ollut tietoinen maajoukkueen lääkärin Larry Nassarin toimista. Nassar sai tammikuussa 2018 pitkän vankeustuomion yli 150 tytön ja nuoren naisen hyväksikäytöstä. Nassar oli lääkärinä harjoituskeskuksessa, jonka Geddert omisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?