Deep Blue Font jatkoi menestyskulkuaan ja vei Teivossa Nuorten sarjan - Urheilu - Aamulehti

Deep Blue Font jatkoi menestyskulkuaan ja vei Teivossa Nuorten sarjan

Hannu Hietanen ja tamma Vuaran Viima hallitsivat lähtönsä jokaista metriä.­

23.2. 21:54

Seppo Markkulan ohjastama kolmivuotias ori Deep Blue Font jatkoi Teivossa Lahdessa käynnistynyttä menestyskulkuaan. Markkulan varsa korkkasi Nuorten sarja 2021 –lähdön koko matkan johdon jälkeen. Deep Blue Fontin voittoaika oli 17,8/2 100 metriä. Kakkosrahat menivät Ari Moilasen Fantom Factorille.

– Sain vauhdin päälle lähdössä ja pidin keulat. Matkalla ajoimme nätisti, eikä meillä ollut isompaa hätää. Ori oli Teivossa vähän rauhallisempi kuin Lahden startissa. Deep Blue Font on mielenkiintoinen ja nopea hevonen, Markkula kertoi lähdön jälkeen.

Kylmäveristen 2 100 metrin tasoitusajossa Hannu Hietasella oli sama taktiikka kuin Markkulalla. Hän kannusti yhdeksänvuotiaan tamma Vuaran Viiman paalulta piikkiin ja hallitsi lähdön jokaista metriä. Kauden toinen voitto tuli ajalla 29,6/2 100 metriä.

– Sen jälkeen kun pääsimme johtoon, minulla oli hyvä tunne. Vaikka saimme matkalla painetta, tamma meni koko ajan kunnolla. Loppukurvissa lähdin ajamaan alta pois ja loppu oli vain varmistelua, kehui ajokkiaan Hietanen, jonka illan toinen tolppa tuli vitospelin viimeisessä kohteessa Trouble Leaderilla.

Vuaran Viima oli illan Toto5-rivin pohjahevosia Deep Blue Fontin kanssa. Rivin kolmannessa kohteessa Antti Teivainen kääntyi jo kolmannen kerran peräkkäin Teivossa voittajahaastatteluun Midnight Princellä, joka vei lämminveristen täyden matkan uudella ennätyksellään 16,7a/2 100 metriä.

– Hevonen on tehnyt koko ajan hyviä juoksuja. Tänäänkin kaikki oli helppoa. Ruuna on oikein kiva ja järkevä ravuri, Teivainen totesi.

Toto5-rivin suurin yllättäjä oli kylmäveristen 2 100 metrin tasoitusajossa Santtu Raitalan Isosalon Isku. Oikea Toto5-lappu palautti 243,88 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?