Maria Huntingtonin hallikausi 2021 ohi - Urheilu - Aamulehti

Maria Huntingtonin hallikausi on ohi – ”Toivottavasti kesällä kaikki asiat ovat sillä mallilla, että pystyn tekemään kovaa tulosta”

Tampereen Pyrinnön seitsenottelija kertoo, että erilaiset stressitekijät ovat vaikuttaneet hänen tekemiseensä.

Maria Huntington kilpaili Tampereen Pyrinnön hallikisoissa helmikuun alussa.

22.2. 12:21

Aamulehti

Maria Huntingtonin hallikausi on paketissa. Tampereen Pyrinnön ottelijatähti ei kilpaile enää talven aikana, vaan alkaa keskittyä jo kesäkauden suunnitteluun.

Huntington joutui pettymään SM-hallikisojen 5-ottelussa viikonloppuna, kun hän jäi ilman tulosta toisessa lajissa korkeudessa. Tamperelainen kertoo, että rasvapatjan kiinnityskohdassa kantaluuhun on ruhje, joka haittaa nimenomaan korkeushypyssä.

Huntington hyppäsi jalka puudutettuna, mutta 175 jäi ylittämättä. Se tarkoitti samalla EM-hallipaikan karkaamista.

Hallikauden keskeyttämiseen liittyy kantapäävamman lisäksi muita syitä. Niistä Huntington on kuitenkin vaitonainen.

– Elämässä pitää olla kaikki asiat hyvällä mallilla, jotta voi tehdä kentällä tulosta. Tässä on ollut paljon stressitekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet omaan tekemiseeni. Toivottavasti kesällä kaikki asiat ovat sillä mallilla, että pystyn tekemään kovaa tulosta tärkeissä paikoissa, hän sanoo Aamulehdelle.

Huntington ennätti tehdä talvella halliennätyksensä 60 metrillä, 60 metrin aidoissa, pituushypyssä ja kuulantyönnössä. Edellinen kunnon hallikausi on kolmen vuoden takaa.

Huntington sanoo, että hän on ollut fyysisesti hyvässä kunnossa ja että eri ominaisuudet ovat menneet eteenpäin. Tuloskunto ei kuitenkaan ollut toivotunlainen.

Ottelija miettii tällä viikolla valmentajansa Matti Liimataisen kanssa, miten kesää ja olympialaisia kohti valmistaudutaan ja missä olympiarajan (6 420) kimppuun on tarkoitus hyökätä. Huntington haluaisi päästä leireilemään lämpimiin olosuhteisiin.

– Kunnon pakkastalvi vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyyn ja nostaa loukkaantumisriskiä. Leirille lähteminen riippuu kuitenkin tosi paljon muusta tilanteesta eli siitä, onko se turvallista ja järkevää.

Lisäksi Huntington haluaa saada kantapään täysin kuntoon. Vamma on muistuttanut itsestään aina, kun jalkaan on kohdistunut iskuja.

– Tiedän, että olympialaisiin pääseminen ei vaadi taikatemppuja, kunhan saan ehjän ottelun tehtyä. Toivottavasti onnistun myös itse kisoissa, Huntington sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut