Kiira Korvesta tulee Uros-areenan Lumikuningatar - Urheilu - Aamulehti

Kiira Korvesta tulee tutun sadun Lumikuningatar – Uros-areenan jättituotannossa on mukana luistelun taitajia Laura Lepistöstä Marko Anttilaan ja Pekka Saravoon

Suomen oloissa poikkeuksellinen jääshow yhdistää taitoluistelijat ja kiekkoilijat. Se esitetään Tampereella kolme kertaa tammikuussa 2022. Sen jälkeen show’n on tarkoitus kiertää maailmaa.

Kiira Korpi, Laura Lepistö ja Pekka Saravo ovat Lumikuningatar-jääshow’n tähtiä. Tältä he näyttävät vajaan vuoden kuluttua Uros-areenan jäällä.

16.2. 11:30 | Päivitetty 16.2. 15:14

Aamulehti

Tiistaina tasan kello 11.30 saatiin jopa seisauttava todiste siitä, että joulukuussa 2021 valmistuva Tampereen Uros-areena ei todellakaan ole vain Ilvestä, Tapparaa ja jääkiekon MM-kisoja. Tuolla kellonlyömällä julkistettiin Lumikuningatar-jääshow, joka täyttää areenan 1.–3. tammikuuta 2022.

Eikä se jää siihen, sillä jääshow’sta on alusta alkaen suunniteltu vientituotetta.

– Maailman areenabisneksessä on huutava pula jääshow’n kaltaisesta ohjelmasta. Ihmiset kaipaavat niille muutakin kuin jääkiekkoa tai amerikkalaistuotantoja. Suomella on tässä iskun paikka, Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas kertoi tiistaina etäjulkistamistilaisuudessa.

Ahokkaan mukaan sopimuksia ei ole vielä tehty mihinkään. Ensimmäiset neuvottelut käytiin kuitenkin puolitoista vuotta sitten, mutta korona toi asioihin oman hidasteensa.

– Uskon vakaasti, että Lumikuningatar lähtee kiertueelle. Laadukas tuotanto ei heti happane, Ahokas sanoo.

Viennissä ei ole kyse siitä, että jokainen Uros-areenalla tammikuussa esiintyvä matkaisi maailmalle, vaan kyse on monistettavasta konseptista, jossa voi luistella paikallisia tähtiä.

Lumikuningatarta voi hehkuttaa kaikkien aikojen suurimmaksi kotimaiseksi jäätuotannoksi.

Esiintyjälistalla on taatusti jokaiselle tuttuja taitoluistelunimiä. Kiira Korpi luistelee itseoikeutetusti Lumikuningattarena, mutta mukana ovat myös Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko ja Mila Kajas.

Lumikuningatar on kuitenkin avarasydäminen jääshow siinä mielessä, että tuotannossa on mukana joukko aavistuksen kankeampia luistimien käyttäjiä.

Mukaan on kiinnitetty viime vuosien Leijona-menestyksen ikoni Marko Anttila, Pekka Saravo, Niklas Hagman ja Jenni Hiirikoski.

– Itse asiassa odotan innokkaimmin sitä, miten juuri jääkiekkoilijat yhdistetään kokonaisuuteen, Kiira Korpi kommentoi pelaajien osuutta.

Rymistelemään tottuneet kaukalokonkarit eivät häntä pelota.

– Hehän vaan innostavat! Ja rakastan hokkareita. Niillä pääsee niin paljon lujempaa kuin taitoluistimilla.

Pekka Saravo kertoo olevansa jo toipunut siitä järkytyksestä, kun hän tajusi, minkä kokoluokan produktioon tulikaan lupauduttua.

– Olihan siinä tunteessa ensin ripaus kauhua.

Satu saapuu Uros-areenalle

Mikä: Lumikuningatar-jääshow, joka sopii koko perheelle. Perustuu H.C. Andersenin satuklassikkoon.

Tekijät: Käsikirjoitus ja konsepti Melissa A. Thompson, ohjaus Reija Wäre, musiikki Tuomas Kantelinen, jääkoreografiat Anu Oksanen., valosuunnittelu Mikki Kunttu ja puvut Erika Turunen.

Rooleissa: Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas, Marko Anttila, Pekka Saravo, Niklas Hagman ja Jenni Hiirikoski.

Mukaan: Lumikuningattareen haetaan vielä luisteluj- ja esiintymistaitoisia lapsia, nuoria ja aikuisia. Lisätiedot: lumikuningatar.fi.

Tuotanto: Tampere-talo ja Kantelinen Company.

Esitykset: Tampereen Uros-areenalla 1.–3.1 2022. Liput myyntiin 22.2. 2021.

Kiekkokaukaloissa Saravolla luki nimi selässä, mutta Lumikuningattaressa hänen pitää sujahtaa roolihahmon nahkoihin.

– Aikamoista teatteria kiekkokin toisinaan oli. Jääkiekossa esimerkiksi reagointi on olennainen osa peliä. Saa nähdä, miten minulta onnistuu ennalta sovitun koreografian noudattaminen, Saravo pohtii.

– Hyvä siitä tulee, Korpi kannustaa New Yorkista etäyhteydellä.

Kiekkokonkari ei vielä osaa sanoa, millaista jääshow’n pukukoppielämä mahtaa olla.

– Kaikki tämä on niin uutta minulle. Onneksi ympärillä on huippuammattilaisia, joten heittäydyn mukaan ja teen, mitä käsketään.

Mahdollisia kiertueita maailmalla kaksikko ei ole miettinyt, vaan haluaa keskittyä Tampereen esityksiin.

– Heitin jo vitsillä, että riippuu, mihin mennään. Jos tulee Aasian-kiertue, olen mukana, Saravo nauraa.

Jääshow’n ykköstähti on innoissaan jo Tampereesta.

– Minulle henkilökohtaisesti tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani, Korpi hehkuttaa.

Tappara yhdistää Korpea ja Saravoa, mutta yhdessä he eivät ole koskaan tehneet mitään.

– Mitä nyt joskus hallilla ollaan törmätty, Saravo sanoo.

Lumikuningattaressa esiintyy myös muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.

Todellinen klassikkosatu

Satusetä H.C. Andersenin vuonna 1845 julkaisema klassikkosatu kertoo tytöstä ja pojasta, Gerdasta ja Kaista, joista jälkimmäinen joutuu Lumikuningattaren lumoihin ja tämän kotiin Lappiin. Kain uskotaan kuolleen, mutta Gerda ei luovuta, vaan hakee Kain ihmisten ilmoille.

Lumikuningattaresta on tehty muun muassa elokuva- ja balettiversioita, mutta Uros-areenan show ei pohjaa jo tehtyyn ja nähtyyn.

Sovitus on uusi, ja Tuomas Kantelinen on säveltänyt sen uuden musiikin. Hänet tunnetaan parhaiten elokuvasäveltäjänä, jonka ansiolistalla on kymmeniä pitkiä elokuvia aina Rukajärven tiestä Pahoihin poikiin ja Puhdistuksesta Röllin sydämeen.

Kantelinen on tehnyt myös kansainvälistä uraa Hollywoodista Kiinaan.

Lumikuningattaren konseptista ja käsikirjoituksesta vastaa kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan muun muassa Cirque de Soleilin tuotannoista. Cirque de Soleil on uuden sirkuksen globaalisti tunnettu brändi.

Suurtuotannon ohjaa Reija Wäre, ja jääkoreografiasta vastaa Anu Oksanen. Hankkeen Uros-areenalle tuottavat Tampere-talo ja Kantelinen Company.

– Alusta asti tavoitteenamme on ollut toteuttaa kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji, Paulina Ahokas sanoo.

Lumikuningatar-hankkeen ovat mahdollistaneet rahoituksellaan opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska Kulturfonden ja Tampereen kaupunki. Mukana on myös useita yhteistyökumppaneita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos