Aslan Karatsev uusi Australiassa tempun, joka oli tehty edellisen kerran vuonna 1977. - Urheilu - Aamulehti

Venäjän Karatsev sensaatiovoitolla Australian avointen välieriin

Aslan Karatsev uusi tempun, joka oli tehty edellisen kerran vuonna 1977.

Aslan Karatsev palkitsi tv-kameran nimikirjoituksellaan voittonsa jälkeen.

16.2. 10:17

Melbourne

Sijoittamattomana pelaajana Australian avoimen tennisturnauksen aloittanut Venäjän Aslan Karatsev jysäytti jättiyllätyksen etenemällä jo turnauksen välieriin asti. Puolivälieräottelussa Karatsev kukisti bulgarialaisen Grigor Dimitrovin neljässä erässä (2–6, 6–4, 6–1, 6–2) ja pudotti 18:nneksi sijoitetun Dimitrovin jatkosta.

27-vuotias Karatsev on ensimmäinen Australian avointen karsintojen kautta varsinaisen turnauksen välieriin edennyt pelaaja sitten vuoden 1977. Maailmanlistalla Karatsev on 114:s. Aiemmin vain Kroatian Goran Ivanicevic on edennyt grand slam -turnauksen välieriin alemmalta sijoitukselta (125:s Wimbledonissa 2001).

Dimitrov vei ensimmäisen erän selkeästi, mutta sitten hänen vaikeutensa alkoivat. Kolmannessa erässä hän joutui pyytämään erillisen lääkintätauon ja sai hoitoa alaselkäänsä. Dimitrov palasi takaisin kentälle, mutta Karatsev hyödynsi bulgarialaisen vajavaisen liikkeen ja köykäiset syötöt armotta.

– On uskomaton tunne olla ensimmäistä kertaa välierissä. Minulla oli alussa vaikeuksia pitää hermoni kurissa, mutta löysin tavan pelata, Karatsev sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Välieräottelussa Karatsevin vastus vain kovenee. Seuraavaksi hän kohtaa joko turnauksen ykkössijoitetun Novak Djokovicin tai kuudenneksi sijoitetun Alexander Zverevin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut