Nooralotta Neziri juoksi jälleen Suomen ennätyksen - Urheilu - Aamulehti

Neziri juoksi jälleen Suomen ennätyksen – Hurske jäi kovan kisan viidenneksi

Berliinin jälkeen Reetta Hurskeen aikomus on kilpailla 9. helmikuuta Italiassa.

5.2. 19:56

Aamulehti

Nooralotta Neziri oli kolmas ja Reetta Hurske viides perjantai-iltana Berliinissä juostussa 60 metrin aitojen kovatasoisessa kilpailussa.

Nezirin aika 7.91 on uusi halli-SE. Hän juoksi Karlsruhessa tammikuun lopulla edellisen Suomen ennätyksen 7,92.

– Nyt oli parasta se, että juoksu kiihtyi hyvin loppuun. Se on tärkeää jatkoa ajatellen. Alku ei ollut ihan parasta, mutta silti tuli noin hyvä aika, maaliskuisiin Torunin EM-kilpailuihin kuntoaan tähtäävä aituri sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hurskeen aika oli 8.12. Kisan voitti USA:n Christina Clemons maailman kärkiajalla 7.83. Toinen oli Hollannin Nadine Visser sadasosan Neziriä edellä.

– Itse juoksusta jäi sellainen fiilis, että ensimmäinen aitaväli oli vähän hidas. Mutta se voi johtua siitä, että Clemons oli siinä vieressä. En kuitenkaan kolistellut aitoja ja oma ennätys tällä alustalla oli ihan hyvin. Radanpinta tuntui verryttelyssä vähän siltä, kuin se tarraisi kiinni piikkariin, Neziri analysoi SE-juoksuaan.

Alkuillasta samat naiset juoksivat alkuerän nimellä kulkeneen ensimmäisen juoksun. Siinä Neziri oli toinen ajalla 8.05 ja Hurske neljäs ajalla 8.21. Ensiotatuksen voitti Clemons. Suomalaisten väliin kiilasi Hollannin Nadine Visser.

Tampereen Pyrinnön Hursketta on marraskuusta lähtien valmentanut entinen mestariaituri Antti Haapakoski.

Hurske, 25, on Euroopan nopeimpia pika-aitureita, mutta viime kausi oli kuitenkin hankala edellisvuoden ennätystehtailun jälkeen. Kenties suurin syy takapakkiin oli kovan harjoittelun aiheuttama hermoston väsymistila.

Haapakoski ja Hurske ovat nyt keskittyneet harjoituksissa erityisesti aitatekniikkaan.

Hurske aloitti hallikauden tammikuun lopulla Karlsruhessa. Hän juoksi 60 metrin aidat alkuerässä 8,04 ja finaalissa 8,08. Hurskeen toissa talvena tekemä ennätys on 7,97.

– Karlsruhen juoksut olivat mielestäni erinomaisia. Ennusmerkit eivät luvanneet tuollaisia aikoja, mutta kisassa näkyi Reetan määrätietoisuus ja kilpailuhenkisyys. Reetta osoitti, ettei voi häntä jättää pois laskuista missään kisassa, valmentaja Haapkoski kommentoi juoksua Aamulehdessä.

Hurske oli Karlsruhen finaalin kovassa seurassa kuudes.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: