Emil Ruusuvuori kohtaa Gael Monfilsin Australian avointen avauskierroksella - Urheilu - Aamulehti

Emil Ruusuvuori kohtaa Gael Monfilsin Australian avointen avauskierroksella

Novak Djokovic on miesten turnauksen ykkössuosikki.

Gael Monfils on maailmanlistalla peräti sijalla 11.

5.2.2021 10:30

Helsinki/Melbourne

Emil Ruusuvuori kohtaa ranskalaisen Gael Monfilsin tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen ensimmäisellä kierroksella. 34-vuotias Monfils on sijoitettu turnauksessa kymmenenneksi.

Monfils ja Ruusuvuori eivät ole aiemmin pelanneet vastakkain. Tenniksen maailmanlistalla Monfils on tällä hetkellä 11:s, Ruusuvuori sijalla 86.

Kisajärjestäjät saivat huokaista helpotuksesta, kun 507 pelaajan ja toimitsijan testeistä ei löytynyt ainuttakaan koronavirustartuntaa. Tämä joukko oli määrätty eristyksiin koronavirusaltistumisen takia, kun Grand Hyatt -hotellin työntekijällä oli todettu koronatartunta. Katsojia on edelleen tarkoitus päästää katsomaan kisoja, mutta katsojamäärä rajataan noin puoleen aiemmista vuosista.

Miesten kaksinpelin ykkössuosikki on Novak Djokovic, joka tavoittelee ennätyksellistä yhdeksättä Australian avointen kaksinpelimestaruuttaan. Se nostaisi hänen grand slam -turnausvoittojensa määrän 18:aan. Djokovic nousi viime vuoden loppuottelussa 1–2-tappioasemasta voittoon Dominic Thiemia vastaan ja voitti kauden ensimmäiset neljä turnaustaan.

Nadal ja Thiem haastavat

Sen jälkeen Djokovicin loppuvuosi olikin räpiköintiä mahalaskusta toiseen. Djokovic järjesti koronapandemiasta huolimatta kesäkuussa Adria Tourin, jossa turvaväleistä vähät välitettiin ja pelaajat juhlivat ilman paitoja täpötäydessä yökerhossa. Djokovic ja hänen vaimonsa saivat koronavirustartunnan.

Yhdysvaltain avoimesta mestaruusturnauksesta Djokovic suljettiin, kun hän oli lyönyt pallon päin linjatuomarin kurkkua. Syksyyn siirtyneiden Ranskan avointen loppuottelussa Djokovic hävisi Rafael Nadalille.

– Australia, erityisesti Melbourne tuntuu minusta kodilta. Tämä on urani menestyksekkäin tenniskenttä. Minulla on suuria muistoja täältä, ja täällä voitin ensimmäisen grand slam -turnaukseni 2008, Djokovic sanoi tällä viikolla.

Nadal ja Dominic Thiem ovat etukäteisveikkauksissa Djokovicin kovimmat haastajat. Nadal on edennyt loppuotteluun Melbournessa viisi kertaa, mutta voittanut vain kerran. Espanjalainen on turnauksen alla kärsinyt selkäkivuista.

Thiem pani viime vuoden loppuottelussa Djokovicin koville, ja kuluneen vuoden aikana hänen ansioluetteloonsa on kirjattu ensimmäinen arvoturnausvoitto Yhdysvaltain avoimista.

Williams juoksee aikaa vastaan

Serena Williamsin edellinen grand slam -turnausvoitto tuli Australiasta neljä vuotta sitten, jolloin hän oli raskaana. Äitiyslomansa jälkeen Williams on tuloksetta metsästänyt 24. arvoturnausvoittoaan, joka nostaisi hänet kaikkien aikojen listan kärkeen yhdessä Margaret Courtin kanssa.

Williams täyttää tänä vuonna 40, ja aika hänen tiimalasissaan hupenee vauhdilla nuoren pelaajapolven kovien nimien, Naomi Osakan, Sofia Keninin ja Ash Bartyn, rynnistäessä kohti kärkeä.

Williams joutui jättämään Ranskan avoimet väliin akillesjännevamman takia, mutta sanoi uskovansa tämän kauden alun lykkääntymisen auttavan.

– Tarvitsin aikaa. En usko että olisin täällä, jos aikataulu olisi tavallinen. Olen koetellut rajojani, mutta täällä olen, Williams sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut