Belgia jyräsi Suomen koripallonaiset EM-karsinnoissa - Urheilu - Aamulehti

Belgia jyräsi Suomen koripallonaiset EM-karsinnoissa – Awak Kuier oli suomalaisten pisterohmu

Awak Kuier heitti Suomelle 20 pistettä.

4.2. 19:52

Helsinki/Matosinhos

Huippujoukkue Belgia oli odotetun vahva ja jyräsi koripallon naisten EM-karsinnoissa Suomen 82–47 (39–32).

Portugalin Matosinhosissa tullut Belgia-tappio romutti Suomen hennot haaveet EM-lopputurnauspaikasta. Suomella on karsinnoista jäljellä lauantain Ukraina-kamppailu.

Suomi on voittanut viidestä karsintapelistään yhden ja hävinnyt neljä. Belgia johtaa lohkoa ja on varmistanut EM-paikkansa. Belgian tasosta kertoo, että joukkue oli edellisissä EM-kisoissa viides ja sitä edeltäneissä pronssilla. MM-kisoissa vuonna 2018 maa oli neljäs.

Suomalaisista eniten pisteitä heitti Awak Kuier, jonka pistesaldo oli 20. Levypalloja Kuier keräsi kuusi. Muut suomalaiset eivät yltäneet kaksinumeroiseen pistelukuun. Saga Ukkonen heitti yhdeksän pistettä.

Belgian ykköstykki oli tähtipelaaja Emma Meesseman, joka heitti 18 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Kim Mestdagh ja Jana Raman heittivät 13 pistettä naiseen.

Suomi aloitti ottelun hyvin, ja tauolle mentiin Belgian seitsemän pisteen johdossa. Kahdella päätösneljänneksellä Belgia meni menojaan. Suomi sai päätösneljänneksellä aikaiseksi vain kaksi pistettä. Suomelta puuttui ottelusta Lotta-Maj Lahtinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos