Kerttu Niskasen kausi on paketissa – Iivo Niskaselta koskettava viesti: ”Olet taistelijoista vahvin” - Urheilu - Aamulehti

Kerttu Niskasen kausi on paketissa – Iivo Niskaselta koskettava viesti: ”Olet taistelijoista vahvin”

Niskasella on ollut kauden aikana epäonnea. Edellisissä MM-hiihdoissa hän hiihti vain yhden matkan sairastuttuaan huonoon aikaan.

Kerttu Niskasta ei nähdä MM-kisoissa.

1.2. 21:13 | Päivitetty 1.2. 22:18

Helsinki

Hiihtäjä Kerttu Niskasen kilpailukausi on ohi, eikä 32-vuotias maajoukkuehiihtäjä pääse mittaamaan tasoaan uransa kuudensiin MM-hiihtoihin. Niskanen kertoi maanantaina Instagram-tilillään, että hänen vasen pohjeluunsa on murtunut.

Niskasen jalkavamma paljastui viikonloppuna Falunin maailmancupissa, kun hän ontui lauantaina maalialueelta perinteisen hiihtotavan kilpailun jälkeen. Jalka tutkittiin maanantaina Suomessa, ja tulos oli hiihtäjälle musertava.

– Olin hyvässä kunnossa enkä päässyt mittaamaan, mihin tänä talvena olisin pystynyt. Nyt tuntuu käsittämättömän pahalta, Niskanen kertoi.

Niskanen olisi ollut terveenä Suomen kärkikaartia Oberstdorfin MM-laduilla ja viestijoukkueen takuuvarma lenkki. Lahden maailmancupissa runsas viikko sitten Niskanen hiihti toisen osuuden 4x5 kilometrin viestissä, jossa Suomi oli kolmas.

Maailmancupissa hänen kauden paras sijoituksensa oli kuudes Rukalla marraskuussa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä.

Niskanen kertoo, että hänen jalkaansa tuli kova kipu lauantain kilpailussa.

– Kisa-adrenaliinissa taistelin tuskaiset viimeiset kilometrit maaliin. Kisan jälkeen kipu on ollut todella kova, ja syy Suomessa selvisi, Niskanen kertoi. Hän hiihti Falunissa pohjeluu murtuneena 12:nneksi.

”Taistelet myös tämän yli”

Iivo Niskanen julkaisi välittömästi tukensa Kerttu-siskolleen tämän kerrottua kauden päättävästä pohjeluun murtumasta.

Iivo Niskanen julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän työntää pyörätuolissa istuvaa siskoaan.

– Falunin reissu ei todellakaan päättynyt mukavissa tunnelmissa. Tuntuu pahalta loistavassa kunnossa MM-kisoja kohti edenneen siskoni puolesta, hän kirjoitti.

– Olet aina ollut sisupussi. On täysin uskomatonta ettet keskeyttänyt edes lauantain kisaa kovissa kivuissa, vaan puristit pohjeluu murtuneena maaliviivan yli tajunnan hämärtyessä. Olet taistelijoista vahvin ja taistelet myös tämän vastoinkäymisen yli.

Kerttu Niskasen Instagram-päivityksen kommenteissa tsemppiviestejä lähettivät muun muassa laulaja Antti Tuisku, entinen taitoluistelija Kiira Korpi ja seitsenottelija Maria Huntington.

Tour de Ski jäi kesken

Niskasella on ollut kauden aikana epäonnea, sillä tammikuun alussa Tour de Ski -kiertue jäi vatsataudin takia kesken ensimmäisen etapin jälkeen.

Edellisissä MM-hiihdoissa Itävallan Seefeldissä vuonna 2019 Niskanen hiihti vain yhden matkan sairastuttuaan huonoon aikaan. Hän oli voittanut maailmancupin kilpailun Italian Cognessa juuri ennen MM-kisoja.

Niskanen on voittanut urallaan kaksi MM-pronssia MM-kisojen viesteistä: Falunista 2015 ja Lahdesta 2017. Hänellä on kaksi olympiahopeaa Sotshin 2014 kisoista: pariviestistä Aino-Kaisa Saarisen kanssa ja 4x5 kilometrin viestistä.

Aiemmin maanantaina Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen ei halunnut kommentoida STT:lle Niskasen vammatilannetta. Hiihtäjä hoiti tiedottamisen itse. Mediassa vammauutisen kertoi ensin Kestävyysurheilu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut