Jääkiekon MM-kisojen peruminen toi Sveitsille jättipotin - Urheilu - Aamulehti

Jääkiekon MM-kisojen peruminen toi Sveitsille taloudellisen jättipotin

Vakuutus toi yli 12 miljoonan euron korvauksen.

Kun jääkiekon MM-kisat pelattiin edellisen kerran, eli vuonna 2019, juhli Marko Anttila ja Leijonat maailmanmestaruutta.

1.2. 16:33

Sveitsi on tehnyt muhkean tilin järjestämättä jääneillä jääkiekon MM-kisoilla, kertovat sveitsiläislehdet Le Matin Dimanche ja 24 heures.

Kisat oli tarkoitus järjestää viime keväänä Zürichissä ja Lausannessa, mutta koronaviruspandemian vuoksi kisat jäivät kokonaan väliin.

Kisajärjestäjät olivat kuitenkin ottaneet peruuntumisen varalta vakuutuksen, jonka Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF edellyttää. Vakuutus maksoi 350 000 frangia, eli vajaat 324 000 euroa.

Sveitsiläislehtien mukaan kisat tuottivat vakuutuksen ansiosta 13,4 miljoonaa Sveitsin frangia, eli noin 12,4 miljoonaa euroa. Tulos on kaikkien aikojen toiseksi paras. Suomen vuoden 2003 kisat tuottivat 12,5 miljoonaa euroa.

Korvaussumma oli sveitsiläisen kiekkokolumnistin Klaus Zuggin mukaan laskettu sillä perusteella, että kaikki ottelut olisivat olleet loppuunmyytyjä.

Potti jaetaan tasan Sveitsin jääkiekkoliiton ja markkinointiyhtiö In Frontin kesken.

Kun Sveitsi edellisen kerran järjesti MM-kisat vuonna 2009, tuotto oli 3,1 miljoonaa frangia, eli noin 2,9 miljoonaa euroa.

Le Matinin uutisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut