Hiihtoliitto hyväksyi Bolshunovin anteeksipyynnön mutta haluaa silti selvityksen rangaistuksen riittävyydestä - Urheilu - Aamulehti

Hiihtoliitto hyväksyi Bolshunovin anteeksipyynnön mutta haluaa silti selvityksen rangaistuksen riittävyydestä

”Haluamme nauttia jännittävistä ja reiluista hiihtokisoista myös tulevaisuudessa ilman sunnuntaina nähtyjä välikohtauksia, jotka eivät kuulu hiihtourheiluun”, sanoo Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

27.1. 15:25

Suomen hiihtoliitto pyytää Kansainvälistä hiihtoliittoa (FIS) arvioimaan Aleksandr Bolshunovin sääntörikkomusta miesten viestihiihdon jälkeisissä tapahtumissa.

Sunnuntaina Salpausselän kisoissa miesten viestin loppusuoralla Bolshunov huitaisi Suomen ankkuria Joni Mäkeä sauvalla ja maalilinjan jälkeen törmäsi Mäkeen, joka kaatui.

Kaatuessaan Mäki satutti oikean kätensä. Tilanteen jälkeen kilpailun tuomaristo hylkäsi Venäjän ykkösjoukkueen kilpailusuorituksen Bolšunovin epäurheilijamaisen käyttäytymisen vuoksi.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on pyytänyt tapausta anteeksi suoraan Suomen hiihtoliiton puheenjohtajalta Markku Haapasalmelta ja julkisesti Kansainvälisen hiihtoliiton kautta.

– Olemme vastaanottaneet ja hyväksyneet Venäjän hiihtoliiton ja Bolšunovin anteeksipyynnön tapahtuneesta. Haluamme nauttia jännittävistä ja reiluista hiihtokisoista myös tulevaisuudessa ilman sunnuntaina nähtyjä välikohtauksia, jotka eivät kuulu hiihtourheiluun, Haapasalmi toteaa tiedotteessa.

Hiihtoliitto on selvityksen jälkeen lähettänyt kirjelmän tapahtuneesta FIS Court -kurinpitoelimelle ja pyytänyt sitä arvioimaan kilpailupaikalla langetetun rangaistuksen tasoa suhteessa Bolshunovin käytökseen ja Kansainvälisen hiihtoliiton sääntöihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?