Kaksi suomalaismiestä hävisi loppunousussa ruotsalaisnaiselle - Urheilu - Aamulehti

Moni mieshiihtäjä hävisi parhaalle naiselle Tour de Skin loppunousussa, mukana kaksi suomalaista: ”Kun kunto on huono, tämä ei ole hyvä idea”

Päätösosuuden paras suomalaismies oli 33. sijoittunut Juho Mikkonen.

Ebba Andersson osoitti olevansa kova kiipijä. Kuva Rukan maailmancupista.­

11.1. 11:30

Maastohiihdon Tour de Ski päättyi suomalaismiesten osalta ilman suuria riemunkiljahduksia sunnuntaina. Juho Mikkonen oli parhaana 33:s, ja kokonaiskilpailussa paras suomalaismies oli 27:nneksi sijoittunut Markus Vuorela.

Tuloslistan viimeiseltä sijalta niin sunnuntain päätösetapin kuin koko kiertueen osalta löytyi Verneri Suhonen.

Suhonen selvitti armottomaan loppunousuun päättyvän osuuden ajassa 37.22. Häntä nopeammin hiihtivät saman reitin naisten kärkikolmikko Ruotsin Ebba Andersson, Yhdysvaltojen Jessica Diggins ja Ranskan Delphine Claudel.

Anderssonin voittoaika oli 36.45,6, ja kokonaiskisan voittanut Diggins hävisi 9,2 sekuntia.

Suhonen, 23, kommentoi päätösosuutta ja koko kiertuetta ruotsalaislehti Expressenille.

– Kiertueeni ei ole ollut varsinaisesti ihana, paremmin sprintterinä tunnettu Suhonen totesi.

– Olin utelias tietämään, miltä loppunousun hiihtäminen tuntui. Se oli todella raskasta.

Heikko menestys ei saanut Suhosta hylkäämään ajatukset Tourin hiihtämisestä uudestaan.

– Todennäköisesti joskus tulevaisuudessa, mutta silloin pitää olla paremmassa kunnossa. Kun kunto on huono, tämä ei ole hyvä idea.

Myös Venäjän Gleb Retivykh (37.00,6) hiihti päätöskisan hitaammin kuin naisten kisan kärkikaksikko. Lauri Lepistö (36.34,3) oli miesten kisassa kolmanneksi viimeinen ja vain niukasti nopeampi kuin Ebba Andersson.

Suhonen, Retivykh ja myös Lepistö hävisivät Anderssonille nimenomaan loppunousussa. Andersson kapusi mäen ylös 17 minuutissa ja 55 sekunnissa. Suhosen urakka kesti 19.15,2 minuuttia, Retivykhin 19.08,4 ja Lepistön 18.43,5.

Myös USA:n Kevin Bolger ja Ranskan Richard Jouve kapusivat nousun hitaammin kuin Andersson, mutta heidän loppuaikansa oli kuitenkin hieman parempi.

Miesten päätöskisan voittaneen Venäjän Denis Spitsovin aika koko kisassa oli 32.41,0. Loppunousuun hänellä kului 15.01,5.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?