Nuorten Leijonien ykköstähdellä Lundellilla on selvät sävelet MM-urakkaan - Urheilu - Aamulehti

Nuorten Leijonien ykköstähdellä Lundellilla on selvät sävelet MM-urakkaan: ”Jos joku ei halua voittaa, on väärässä paikassa”

Alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue toivoo Lundellin lentokelin jatkuvan Kanadassa.

HIFK:n kiekkolupaus Anton Lundell saavutti vuonna 2018 alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja seuraavana talvena alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Pian alkavissa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruusottelussa hän on Suomen joukkueen tähtipelaaja. Kuva on syyskuulta harjoituksista Helsingin jäähallin harjoitushallissa.

24.12.2020 15:36

Edmonton/Helsinki

Tavallisena vuonna jääkiekon NHL:n varaustilaisuus olisi järjestetty kesäkuussa, ja varattujen pelaajien kärki olisi lähtenyt syksyllä Pohjois-Amerikkaan harjoitusleireille.

Anton Lundell tahkoaisi parhaassa tapauksessa jo nyt taalajäillä, mutta tärähtäneen vuosikellon vuoksi HIFK ja Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue saavat nauttia hyökkääjän palveluksista.

Lundell tietää, mitä arvoturnauksissa voittaminen vaatii. Keväällä 2018 hän saavutti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja seuraavana talvena alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Tapaninpäivän vastaisena yönä Edmontonissa alkavissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Lundell ja puolustaja Ville Heinola ovat Suomen joukkueen ennakolta kirkkaimmat tähdet.

– Tavoitteena on voittaa kultaa. Jos joku ei halua voittaa, on väärässä paikassa. Mukava päästä pelaamaan maailman kärkipelaajia vastaan, itsekin ikäluokkansa huippuihin kuuluva Lundell ennakoi.

Florida varasi Lundellin NHL:ään lokakuussa varaustilaisuuden 12. pelaajana. Syksyn ajan Lundell teki tuhoisaa jälkeä HIFK:n ykkössentterinä, kun 17 liigaottelussa kertyi pisteet 12+8=20.

– Hyvä fiilis. Olen pystynyt menemään eteenpäin ja auttamaan joukkuetta. Olemme voittaneet pelejä. Olen saanut hyvin onnistumisia ja olen tyytyväinen alkukauteen.

Paineet positiiviseksi energiaksi

Lundell toimi yhdessä ottelussa HIFK:n kapteenina ja sai kunniatehtävän myös Suomen MM-joukkueessa. Lokakuun alussa 19 vuotta täyttänyt hyökkääjä osaa käsitellä paineet hämmästyttävän hyvin.

– Odotukset ja paineet kuuluvat tähän lajiin. HIFK:ssa on joka kausi isot odotukset. Fanit odottavat menestystä ja onnistumisia, mutta paineiden kanssa pitää oppia elämään. Paineet pitää kääntää energiaksi. On mukavaa, että ihmisiä kiinnostaa jääkiekko ja meidän pelit, Lundell näkee.

Voittamisen lisäksi Lundellia kypsytetty sopivasti myös pettymyksillä. Vuosi sitten alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut jäivät väliin käsivamman vuoksi. Pettymys oli myös kevään 2019 alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut, joissa hallitseva maailmanmestari Suomi putosi puolivälierissä.

Kevätkauden punanuttu on HIFK:n

Valmistautumisjakso tämänkertaisiin MM-kilpailuihin oli erikoinen, kun Suomi ei pelannut syksyllä kansainvälisiä otteluita.

MM-leirin sijaan pelaajat harjoittelivat pienryhmissä. Lundell uskoo joukkuepelin löytyvän silti hyvin.

– Ei ole vaikeaa löytää oikeaa rytmiä. Olemme pelanneet joukkueissamme koko syksyn ja tunnemme toisemme maajoukkueesta. Meillä on hyvä ja hyökkäysvoimainen joukkue. Kanada on paha vastustaja ja pelaa kotikaukalossaan, Lundell mainitsi alkulohkossa vastaan tulevan ennakkosuosikin.

NHL:n harjoitusleirien odotetaan alkavan vuodenvaihteessa ja kauden muutamaa viikkoa myöhemmin. Florida seuraa tiiviisti suomalaisvarauksensa otteita MM-jäillä, mutta Lundell vakuuttaa keskittymisensä olevan maajoukkueessa ja sen jälkeen taas HIFK:ssa.

– Tavoitteena on mennä pitkälle HIFK:n kanssa ja voittaa mestaruus, Lundell kuittasi utelut kevätkauden suunnitelmista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut