Korisliiga muutti sarjajärjestelmää – näin kausi aiotaan viedä läpi - Urheilu - Aamulehti

Korisliiga muutti sarjajärjestelmää – näin kausi aiotaan viedä läpi

Kotijoukkueet päättävät pelataanko otteluita 28. ja 30. joulukuuta.

Jeffery Garrettin edustaman BC Nokian pelit pitäisi jatkua 28. joulukuuta.

17.12.2020 18:50

Aamulehti

Miesten Korisliigan kuluvan kauden sarjajärjestelmään on tehty muutoksia. Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että jatkosarjoja ei tällä kaudella pelata. Runkosarjan 22 kierroksen jälkeen käynnistyvät kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit.

Puolivälierät pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä eikä paras viidestä -systeemillä kuten alun perin piti.

Jo aiemmin oli päätetty, että sarjasta ei putoa yksikään joukkue.

Korisliigan pelit jatkuvat 28. ja 30. joulukuuta. Koripalloliiton päätöksen mukaan tuolloin pelattavien otteluiden kotijoukkue saa kuitenkin lopullisesti päättää ottelun pelaamisesta. Välipäivien otteluohjelma vahvistetaan perjantaina.

Täydellä vauhdilla sarja jatkuu 6. tammikuuta joko ilman yleisöä tai rajoitetuilla yleisömäärillä.

– Seurat kokivat tärkeäksi, että saamme Korisliigan jälleen käyntiin ja esille mediassa – siksi halu käynnistää pelit mahdollisimman nopeasti oli vahva, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm sanoo tiedotteessa.

Loppukauden otteluohjelma vahvistetaan 30. joulukuuta mennessä. Runkosarjan pitäisi päättyä 9. maaliskuuta.

– Yleisörajoitukset haastavat vahvasti seurojen taloudellista toimintaa, joten halusimme lyhentää kautta sekä kestollisesti että otteluiden lukumäärältä. Samalla merkityksellisten otteluiden eli pudotuspelien painottaminen kevääseen auttaa seuroja taloudellisesti, jos tuolloin otteluihin voidaan yleisöä jälleen ottaa.

Miesten Suomen cupin puolivälieriä ei pelata. Rankingin neljä parasta eli Seagulls, Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja BC Nokia pääsevät suoraan välieriin, jotka on tarkoitus pelata 30. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: