Yli 100 000 lapsen jättitutkimus: koululaisten kestävyyskunto heikkenee huolestuttavasti eikä käännettä parempaan näy – ”Se on hurjan huono trendi”

Yli 100 000:lle viides ja kahdeksasluokkalaiselle tehdyt Move-mittaukset kertovat, että koululaisten kestävyyskunto heikkenee eikä käännettä parempaan näy. ”Tämä on ikään kuin epidemiologinen fakta”, UKK-instituutin johtaja, lääkäri Tommi Vasankari sanoo.

Helsingin Pukinmäenkaaren koulun oppilaat Pyry Tuominen (vas.), Eliel Shrestha, Joona Toivonen, Mazen Attia, Miro Kankaanranta, Joel Harjulehto, Jimi Sanneman ja Eemil Kippola valmistautuivat pelaamaan jääkiekkoa liikuntatunnilla tiistaina. Valtakunnallisessa Move-mittauksissa Uudenmaan koululaiset kuuluvat kovakuntoisimpiin yhdessä varsinaissuomalaisten kanssa.

9.12.2020 13:38

Suomalaisten koululaisten kestävyyskunto heikkenee huolestuttavasti, lähes 105 000:lle viidennen ja kahdeksannen luokan oppilaalle tehdyt valtakunnalliset Move-mittaukset osoittavat.

Viidesluokkalaisten kestävyyskunto on laskenut vuodesta 2016 lähtien eli niin kauan kuin Move-mittauksia on tehty, ja nyt myös kahdeksasluokkalaisten kuntokäyrä on kääntynyt alaspäin muutaman viime vuoden noususuhdanteen jälkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut