Pyrinnön Marcus Lewis loistaa nyt kirkkaimmin Korisliigassa - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön tähtipelaaja loistaa nyt kirkkaimmin Korisliigassa, tamperelaiset etsivät uutta ulkomaalaispeluria – BC Nokian putki poikki

Pyrintö etsii korvaajaa Marlon Johnsonille, jonka kuntoutus vie vielä kuukausia. BC Nokia taipui kärkipään taistossa Kauhajoella.

Pyrinnön Osku Heinonen viimeisteli keskiviikkona kahdeksan pistettä.

18.11.2020 22:24

Aamulehti

Jos Korisliigan ensimmäisen kuukauden paras pelaaja pitäisi nimetä, hän olisi Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis.

Lewis (33 pistettä/9 levypalloa) kirjautti keskiviikkona kolmannessa ottelussa putkeen yli 30 pistettä ja nousi Korisliigan pistetilaston kärkeen, kun Pyrintö kaatoi Lapuan Kobrat Pyynikillä 95–93 (34–51). Kun tähän yhdistää Lewisin puolustuspään avut, on kasassa melkoinen paketti.

Lewis, 28, on yksi Korisliigan kimmoisimmista donkkaajista tällä vuosituhannella. 193-senttinen takapelaaja mäiskäisi keskiviikkona Kobrat-hahmo Justin Piercen (31/7) naamaan niin äkäisen donkin, että teki kipeää katsoakin.

–En ole koskaan valmentanut tuollaista pomppukonetta. Joka kerta, kun hän ajaa korille, odotan donkkia, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen naurahti.

Lewis pelasi edeltävät viisi kautta Kanadan pääsarjassa. Yhdysvaltalaistähden edustama Moncton Magic johti viime kaudella Kanadan sarjaa ennen koronaviruksen tuomaa keskeytystä.

Suomessa Lewis on vielä kaivanut itsestään esiin uuden vaihteen korintekijänä.

–Marcus oli kesällä kärkiehdokkaitamme jenkiksi Davidin (Gonzalvez) rinnalle, mutta näytti siltä, ettei hän tulisi meidän rahoillamme. Hän halusi niin kovasti saada näyttöpaikan Euroopasta, että raha-asiatkin sitten järjestyivät, Sopanen kertoi.

Raivokkaasti korille ajava, mutta taidokkaasti viimeistelevä Lewis oli elementissään Kobrat-kamppailun toisella puoliajalla, kun Pyrintö kiri 18 pisteen takaa niukkaan voittoon. Antto Nikkarinen ja Pierce pääsivät yrittämään tasoittavaa heittoa, mutta eivät onnistuneet.

–Ensimmäisen jakson hyökkäyspelimme oli kuritonta sooloilua. Hyökkäyksemme näyttää monen silmään vapaalta, mutta olemme järjestelmällisiä siinä, miten aloitamme hyökkäyksemme. Saimme sitä kurinalaisuutta toiselle jaksolle, Sopanen taustoitti.

Sarjakakkonen pelasi ilman Tomas Pihlajamäkeä ja Marlon Johnsonia. Jalkaansa satuttanut Pihlajamäki palaa kehiin piakkoin. Johnsonille Pyrintö etsii Sopasen mukaan korvaajaa, sillä hän ei ole kuukausiin pelikuntoinen.

–Meillä ei ole aikaa jäädä odottamaan. Etsimme Johnsonin kaltaista nopeajalkaista ja riman yläpuolella pelaavaa pelaajaa, joka osaa myös heittää. Pelaajia on tällä hetkellä paljon markkinoilla, mutta tulijan täytyy tuoda meille lisäarvoa.

Putki poikki

Kauhajoen Karhubasket päätti Korisliigan kärkipään taistossa BC Nokian viiden ottelun voittoputken lukemin 77–67 (44–32). Voitto nosti Karhubasketin Nokian ohi sarjakolmoseksi.

Karhubasketin puolustus puristi BC Nokian pelaajista mehut Jeffery Garrett Junioria (20/12) lukuun ottamatta.

–Annoimme Karhun paineen vaikuttaa meihin. Emme olleet riittävän aggressiivisia. He tekivät meille sen, mitä olemme tehneet aiemmin vastustajille, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kuvaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut