Tino Stenman tekee läpimurtoa 2020. - Urheilu - Aamulehti

Tampereen seudulla riittää hiihtäjiä naisten sarjaan, miehissä Tino Stenman tekee läpimurtoa

Krista Pärmäkoski on ilmoittautunut Suomen cupiin Taivalkoskelle sunnuntaiksi.

Tino Stenman edusti Suomea nuorten olympiafestivaaleilla Sarajevossa 2019.

18.11.2020 19:30

Aamulehti

Tampereen seudun hiihtokunnia on pitkälti naisista kiinni. Tämä on nähty alkukauden kisoissa Vuokatissa, jossa hiihdettiin ensin Suomen cupia ja sitten Kainuun talvikisat.

Suomen cupissa naisten viestin hiihti maaliin 34 joukkuetta, joista peräti kahdeksan oli Tampereen seudulta.

Ikaalisten Urheilijat oli ilman Krista Pärmäkoskeakin kuudes, Kankaantaan Kisa Nokialta 16:s, Lempäälän Kisa 18:s, Tampereen Pyrintö kolmella joukkueella sijoilla 20, 30 ja 32, Ylöjärven Ryhti 23:s ja Vammalan Seudun Voima 31:s.

Paikallisilla seuroilla on lukuisia kansallisen tason hiihtäjiä ja mukavasti värinää myös nuorten sarjoissa.

Kainuun Talvikisoissa Hilla Niemelä (Ikaalisten Urheilijat) oli 20-vuotiaissa kolmas, Aino Pihlava (Kankaantaan Kisa) neljäs ja Tuuli Raunio (Kankaantaan Kisa) kuudes. 18-vuotiassa Elsa Torvinen (Ryhti) oli toinen ja Fanny Kukonlehto (Pyrintö) kolmas.

Viikonloppuna hiihtokaravaani siirtyy Taivalkoskelle, jossa ratkotaan Suomen cupin sprintin (p) ja naisissa 10 kilometrin vapaan sijoituksia.

Krista Pärmäkoski avaa kautensa näillä näkymin sunnuntaina Taivalkoskella.

Pärmäkosken on määrä osallistua sunnuntain vapaan kisaan, ellei hän tee valmentajansa Matti Haaviston kanssa viime hetken muutoksia suunnitelmaan. Pärmäkoski on rakentanut kuntoaan viime ajat Oloksella.

Miesten puolella Tampereen seudun menestyjät ovat vähissä. Suurin ja lähes ainoa toivo on Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman, joka oli Vuokatin Suomen cupissa vapaan sprintin välierissä.

Stenman, 19, on osoittanut lahjakkuutensa nuorten sarjoissa ja tehnyt jo läpimurtoa miesten puolelle.

Taivalkosken sprinttiin ovat ilmoittautuneet esimerkiksi Joni Mäki, Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen, joten vastus on lauantaina huippuluokkaa.

Vuokatin miesten viestissä Tampereen seudun seuroilla ei ollut asiaa kärkipäähän. Tampereen Yritys oli 28:s, Kankaantaan Kisa 31:s, Ryhti 40:s ja Valkeakosken Haka 49:s, kun maaliin hiihti 51 joukkuetta.

Kainuun talvikisoissa säväytti Kankaantaan Kisan Konsta Mäntyvaara, joka kiilasi 18-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi.

Yle TV2 lähettää Suomen cupin sprinttejä (p) lauantaina kello 12.25. Sunnuntaina naisten 10 kilometrin (v) lähetys alkaa kello 9.55 ja miesten 15 km (v) kello 12.20.

Oikaisu 22.11. klo 17.15: Konsta Mäntyvaara edustaa Kankaantaan Kisaa eikä Ylöjärven Ryhtiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut