Pyrintö takoi Korisliigassa sellaisen pistepotin, ettei moista ole nähty puoleentoista vuosikymmeneen - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö takoi Korisliigassa sellaisen pistepotin, ettei moista ole nähty puoleentoista vuosikymmeneen – Marcus Lewis iski tahtia kapellimestarin lailla

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Lewis, 28, on pelannut aiemman ammattilaisuransa ajan Kanadassa.

11.11.2020 20:51 | Päivitetty 11.11.2020 22:18

Aamulehti

Tampereen Pyrintö nousi miesten Korisliigan kakkoseksi hakemalla pisteet kaarinalaiselta Ura Basketilta. Tamperelaiset veivät huiman korijuhlan lukemin 132–113 (64–46).

Pyrinnön 132 pistettä on 2000-luvun kolmanneksi koririkkain noteeraus ja kovin 14 vuoteen. Yhteispisteet 245 puolestaan on suurin puolestaan 36 vuoteen varsinaisella peliajalla.

Voiton takeena olivat nätisti uponneet kolmoset. Pyrinnön kapellimestarina tahtia iski Marcus Lewis, joka pussitti peräti 41 pistettä.

– Minun täytyy kiittää joukkuetovereitani, jotka järjestivät minulle sellaisia heittopaikkoja, että pisteteitä kertyi, Lewis kommentoi Ruudun haastattelussa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen antoi tunnustusta Lewisille varoittamalla vastustajia:

– Onnea vaan, jos aiotte puolustaa häntä yksi vastaan yksi.

Ottelu alkoi tasaisesti, kun molemmat joukkueet heittivät koreja liki tasatahtiin. Pyrintö kuitenkin otti hiljalleen komennon ja kiskoi ensimmäisellä kymmenminuuttisella eron jo kahdeksaan pisteeseen Lewisin ja Lassi Kilpisen johdolla.

Vierasjoukkue Pyrintö jatkoi toisella neljänneksellä siitä, mihin jäi. Suurimmillaan ero oli 19 pistettä, mutta Ura Basket taisteli raon lähes inhimilliseksi.

Toisen jakson lopulla Pyrintö oli kuitenkin tarkempi ja terävämpi. Tamperelaiset johtivat puolivälissä lopulta 18 pisteellä koriluvuin 64–46.

Pyrintö siis takoi kahdella ensimmäisellä neljänneksellä huimat 64 pistettä.

Jo ottelun puolivälissä alkoi näyttää selvältä, ettei Ura Basketin kauden avausvoitto toteudu ainakaan keskiviikkoiltana.

Työteliäs Ura Basket oli kuitenkin toista mieltä. Pyrintö ei sammuttanutkaan peliä, ja kotijoukkue sai hurmoksen päälle. Se nousi Kevaughn Allenin kolmosten siivittämänä jo kuuden pisteen päähän.

Viimeisellä kympillä Pyrintö pisti jalat jälleen liikkeelle, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Joukkueet kohtasivat Pyynikillä kuukausi sitten. Silloin kotijoukkue Pyrintö oli parempi koriluvuin 100–86.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut