Helsingissä nähtiin kauden erikoisin ottelu - Urheilu - Aamulehti

Helsingissä nähtiin kauden erikoisin ottelu: varamiehinen Jokerit rimpuili huippuseura SKA:ta vastaan

Suomi-sarjaa Porvoon Huntersissa pelaava Mika Partanen sai nimensä myös KHL-tilastoihin tekemällä Jokerein ainokaisen.

10.11.2020 21:02

Jokerien ottelusta Pietarin SKA:ta vastaan tuli selviytymistaistelu jääkiekkoliiga KHL:ssä. Hyvin Jokerit roikkui mukana, mutta liika oli liikaa.

SKA haki karusellipyörityksellä 4–1-vierasvoiton Helsingin-areenasta, kun Jokereissa oli seitsemän ensikertalaista mukana. Puolustajat Nuutti Viitasalo ja Mico Luoto pelasivat pari erää melko normaalit vaihdot, mutta kolmannessa ne loppuivat. Muut pelasivat vaihtelevasti tai eivät ollenkaan.

Ottelu alkoi saada ratkaisun merkkejä, kun SKA:n suomalaishyökkääjä Miro Aaltonen napautti maalin takakulmaan 1–3 ajassa 34.47.

SKA sai ottelun avausmaalin halvalla, kun maalivahti Andres Lindbäck lähti ennakoimaan liikaa ja Vladimir Tkatsjov hassutti kiekon pienellä veivillä etukulmasta sisään.

Laitahyökkääjä Mika Partanen pelasi alkukauden Porvoon Huntersissa Suomi-sarjaa, mutta nyt aukesi KHL-ura ainakin yhdeksi illaksi. Partanen otti kaiken irti ja niittasi pienellä onnella tasoituksen. Laukaus kohti maalia oli hyvä, mutta muutti suuntaa SKA:n pelaajan mailasta.

Pietarilaisten toisessa maalissa Mico Luoto, 19, pyyhki hyökkäyssinisellä lumet kiekon päältä ja menetti tilanteen alimpana pelaajana. Kokenut Jevgeni Ketov karkasi irti ja kiitti. Ensimmäisen laukauksen Lindbäck vielä torjui, mutta Ketov seurasi paluukiekkoa ja maalasi.

Luodon on turha olla allapäin. Kyllä kiekko poltteli vakiopelaajien mailoja ihan samalla lailla.

Jokerit matkaa jo torstaiksi Magnitogorskiin, jossa Metallurg tulee vastaan. Seuraava kotipeli on tulevana maanantaina Traktoria vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos