Nokialainen karting-lupaus Nikolas Pirttilahti jäi kärkivauhdista lajin MM-kisoissa - Urheilu - Aamulehti

Nokialainen karting-lupaus Nikolas Pirttilahti jäi kärkivauhdista lajin MM-kisoissa Portugalissa

Nikolas Pirttilahti ajoi viime vuoden MM-kisoissa Alahärmässä kymmenenneksi. Ennen finaalia hän ajoi kaksi erävoittoa mutta kärsi myös teknisistä vaikeuksista ja kolareista.

10.11.2020 19:06

Aamulehti

Nokialainen Nikolas Pirttilahti, 17, oli viime viikonloppuna ajetussa kartingin MM-mittelössä lopputuloksissa 21:s. MM-kisojen pääsarjassa eli OK-luokassa oli mukana 76 kuskia 27 maasta. Suomalaiskuljettajia kisassa ajoi kuusi, joista yksi oli nokialainen Pirttilahti.

MM-tittelistä miteltiin Portugalin Portimãossa. Kartingin MM-kilpailut ajetaan vuosittain yhden viikonlopun aikana kerrasta poikki -järjestelmällä. Kisaviikonloppu huipentuu sunnuntaina finaaliin, jota ennen ajetaan useita eräajoja.

Sunnuntain finaaliin selviytyi 36 kuljettajaa. Siihen Pirttilahti starttasi riviltä 11.

OK-luokan maailmanmestaruuden nappasi brittikuljettaja Callum Bradshaw ennen maanmiestään Joe Turneyta. Kolmas oli espanjalainen Pedro Hiltbrand.

Suomalaisista kymmenen joukkoon ajoivat Rasmus Joutsimies ja lempääläläinen Matias Salonen. Joutsimies oli kahdeksas ja Salonen yhdeksäs.

Juho Valtanen oli 11:s, Frans-Emil Saarijärvi 19:s ja Axel Saarniala oli 23:s.

Sunnuntain finaali Portimãossa ajettiin kosteassa kelissä. Sade ei piiskannut koko ajan, mutta rata oli hyvin märkä.

Sammon keskuslukion urheilulinjalla opiskeleva Pirttilahti lähti MM-kisoihin kovin tavoittein.

–  Vauhtia riittää. Kaiken pitää osua kohdalleen, niin minulla on mitalimahdollisuus, hän sanoi Aamulehden haastattelussa.

Ennen MM-viikonloppua Pirttilahti osallistui samalla radalla Champions of the Future -sarjan osakilpailuun. MM-kilpailujen esikilpailusta ei nokialaisen kohdalla käänteitä puuttunut: yhden vaarallisen, auton ylösalaisin pyöräyttäneen törmäyksen, kahden erän nopeimman kierroksen ja aikasakkojen jälkeen Champions of the Futuresta irtosi 22:s sija.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: