Emil Ruusuvuori eteni helposti jatkoon Bratislavassa - Urheilu - Aamulehti

Emil Ruusuvuori tykitti syöttöjä kenttään ja eteni helposti jatkoon Bratislavassa

Emil Ruusuvuori jatkaa toiselle kierrokselle haastajatason turnauksessa Bratislavassa.

10.11.2020 15:58

Emil Ruusuvuori näytti, mikä on tenniksen ATP-kiertueen ja haastajatason välinen ero. Ruusuvuori voitti melkeinpä kävelyvauhtia kanadalaisen Steven Diezin Bratislavan haastajaturnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Vaikka Diez hävisi selkein numeroin 3–6, 3–6 -lukemin, ei hän ole mikään C-tason pelaaja. Hän karsi sisään Ranskan avoimeen mestaruusturnaukseen syyskuussa. Ottelu kesti niukasti yli tunnin.

Viime helmikuussa Ruusuvuori voitti Diezin ATP-500-turnauksen karsinnoissa kolmessa erässä, mutta nyt kanadalaisella ei ollut erävoitto lähelläkään.

Ruusuvuori alkaa vakiinnuttaa paikkansa ATP-kiertueella, mutta 29-vuotias Diez edustaa porrasta alempaa tasoa. Hän on kiertänyt vuosia haastajatasolla ja yrittänyt aina silloin tällöin karsintojen kautta isompiin kisoihin.

Ruusuvuori pelasi läpi ottelun vahvasti, mutta syötti erityisen hyvin. Diezillä oli jatkuvia vaikeuksia saada Ruusuvuoren syötöt – jopa kakkoset – palautettua.

Diez oli Ruusuvuorta vastaan kuin yhden tempun poni. Kämmenlyönti oli ase, jolla Diez yritti elää, mutta muuta ei ollut. Ensimmäisen erän viimeisessä pelissä Diez löi peräti kolme kämmentä läpi takakentältä, mutta siihen se jäi. Vaikka toisen erän numerot olivat samat kuin ensimmäisen, laski ottelun taso.

Bratislavassa Ruusuvuori on turnauksen ykkössijoitettu, ja hän pelaa haastajatasolla kuin välipalana. Hänen piti pelata myös viime viikolla Eckentalissa, mutta Nur-Sultanin ATP-250-turnauksen välieräpaikka aiheutti kalenteriruuhkan ja Saksa sai jäädä väliin.

Ruusuvuori on varmistanut paikkansa ensi vuoden alussa pelattavaa Australian mestaruusturnaukseen, joten Bratislavassa hänellä ei ole menestyspakkoa. Hän pelaa Slovakiassa nelinpeliä yhdessä Harri Heliövaaran kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos