OrPon taistelusta herui pelkkiä sympatiapisteitä – Kangasala eteni cupin välieriin - Urheilu - Aamulehti

OrPon taistelusta herui pelkkiä sympatiapisteitä – Kangasala eteni cupin välieriin

Roosa Laakkonen on puolet LP Kangasalan vahvasta sentteriduosta.­

7.11.2020 20:31

Oriveden Ponnistus piinasi vahvassa vedossa olevaa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa neljä erää, mutta loppujen lopuksi hienoa taistelua ei palkittu edes pisteen puolikkaalla.

Hämeenlinna rutisti 3–1 (25–22, 20–25, 25–20, 25–22) -vierasvoiton vahvemman verkkopelinsä ansiosta ja venytti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

OrPo johti neljättä erää vielä 22–21, mutta tasaisesta rintamasta ei löytynyt kylmäpäistä ratkaisijaa tiukkoihin paikkoihin.

– Teimme hyvää työtä, mutta Hämeenlinna löysi ratkaisuhetkille paremmat hyökkäysratkaisut, OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis summasi.

Annukka Paloniemi urakoi taas sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä ja selviytyi kovasta kuormituksesta hyvin. Netta Rekola hoiti sentterin roolia mallikkaasti.

OrPo pelasi edelleen ilman Isidora Ubavicia. Hänen odotetaan palaavan tositoimiin tulevalla viikolla. Ada Aronen tuurasi serbialaishakkuria parhaansa mukaan.

Hurjasti urakoinut Yasmine Madsen aiheutti OrPolle paljon tuhoa. Hämeenlinnan hakkuri pommitti kentän korkeimman pistemäärän (24) ja nousi illan ykköshahmoksi.

Laakkonen pitelemätön

LP Kangasalan maajoukkuesentteri Roosa Laakkonen oli täysin pitelemätön Suomen cupin puolivälierässä ykkössarjaa dominoivaa Raision Urheilijoita vastaan.

Laakkonen takoi pöytään hurjan saldon 19/+17, kun Kangasala valtasi välieräpaikan lukemin 3–0 (26–20, 25–23, 25–18).

Pistemäärä oli Laakkoselle uran korkein.

– Hyvistä passeista oli ilo paukuttaa. Edessä oli usein vain yksi torjuja – aina ei sitäkään, Laakkonen kiitteli Kangasalan pelintekijää Emmi Jalosta.

Kangasalan valmentaja Arttu Keränen jatkoi pelaajien kierrätystä. Raisiolaisvastustaja puolusti kuitenkin niin hyvin, että Keräsen piti komentaa amerikkalaishakkuri Jody Larson kentälle toisessa erässä. Hyökkäysvoimaa tarvittiin lisää.

Suomen cup huipentuu tammikuun lopussa järjestettävään Final Fouriin. Pelipaikkana on Tampere.

Pirkanmaalaisten seuraavana etappina on liigakauden ensimmäinen derby. Kangasala ja OrPo kohtaavat keskiviikkona Pitkäjärvellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?