Palloliitto ja Ilves haluavat oikaista Tammelan stadionhankkeeseen liittyvän harhaluulon: ”Hämmästelen, mistä tällainen huhu on lähtenyt liikkeelle” - Urheilu - Aamulehti

Palloliitto ja Ilves haluavat oikaista Tammelan stadionhankkeeseen liittyvän harhaluulon: ”Hämmästelen, mistä tällainen huhu on lähtenyt liikkeelle”

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola arvioi, että euro-ottelu saatetaan joutua siirtämään Helsinkiin.­

26.4.2018 11:00 | Päivitetty 26.4.2018 11:18

Olympiastadionin remontin aikataulu ei vaikuta Tammelaan nousevan jalkapallostadionin rakentamiseen. Näin toteavat Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ja Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Erola.

He haluavat oikaista harhaluuloa, jonka mukaan Tammelassa voidaan ryhtyä toimiin vasta, kun Olympiastadion palaa maajoukkueen käyttöön.

–Hämmästelen, mistä tällainen huhu on lähtenyt liikkeelle, ja miten se on muuttunut totuudeksi. Se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa, Erola tyrmää.

–Palloliiton puolesta ilmoitan, että Tammelan rakentaminen voi alkaa heti liigakauden 2018 jälkeen, Lahti viestittää.

Esimerkiksi Tampereen kaupungin palvelujohtaja Lauri Savisaari totesi hiljattain Aamulehdelle, että Tammelan stadionin olisi tärkeää olla käytössä vuoteen 2019 saakka, jolloin Olympiastadionin remontti valmistuu.

Tämä siksi, että maajoukkuepelejä edeltää kahden viikon varoaika ja Ratina on rauhoitettu.

Liigaseura Ilveksen Erola myöntää, että tieto varoajasta pitää paikkaansa, mutta ylivoimaisia hankaluuksia ei silti tule.

–Pystymme laatimaan otteluohjelman niin, että ongelmilta vältytään. Maajoukkueen pelipäivät ovat tiedossa hyvissä ajoin ja saamme esittää ohjelmaan estopäiviä, jolloin emme pelaa kotona. Se on ongelmista pienimpiä. Enemmän mietityttää se, että olosuhteet Ratinassa ovat kunnossa.

Erola on jutellut Tammelasta Savisaaren ja kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön johtajan Pekka P. Paavolan kanssa. Yhteisymmärrys on olemassa.

Toimitusjohtaja toivoo, että Tammelan stadionin suunnitelmissa päästään pian yksityiskohtiin. Jalkapalloseurojen kannalta on tärkeää, että pelialusta, pukukopit, oheis- ja toimistotilat ovat mahdollisimman hyvät ja toimivat.

–Haluamme Toni Hevonkorven (Ilveksen kehitysjohtaja) kanssa olla vaikuttamassa ja tuomassa oman näkemyksemme suunnittelutyöhön. Mukaan pitää ottaa myös Palloliiton asiantuntijat, jotta stadion täyttää kansainväliset määräykset kerralla.

Ilvekselle jokainen päivä merkitsee, sillä seura haluaisi muuttaa Tammelaan ja tehdä siitä kodin itselleen.

–Olemme tehneet laskelmia kustannuksista. En usko, että meitä hinnoitellaan ulos sieltä. Toki muutkin seurat saavat tulla sinne. Olisi hienoa, että Tammelasta tulisi yksi huippujalkapallon keskittymistä Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?