Kolmossijasta taisteleva Latvala täsmälleen yhtä nopea kuin pahin kilpakumppani Loeb: ”Ajaminen ei tunnu hyvältä” - Urheilu - Aamulehti

Latvala jäi Montessa palkintopallisijojen ulkopuolelle – "Tämä menee omaan piikkiini"

Latvala jäi viidenneksi hävittyään voittajalle Citroenin Sebastien Ogierille kaksi ja puoli minuuttia.

27.1.2019 10:41 | Päivitetty 27.1.2019 15:08

Toyotan Jari-Matti Latvalalle jäi paha maku suuhun MM-rallikauden avanneesta Monte Carlon kilpailusta. Latvala jäi viidenneksi hävittyään voittajalle Citroenin Sebastien Ogierille kaksi ja puoli minuuttia.

Voittotaisteluun Latvalalla ei ollut mitään asiaa, mutta viimeiseen ajopäivään hän lähti neljäntenä, vain reilun kahden sekunnin päässä kolmantena olleesta Hyundain Sebastien Loebista.

Lopulta kolmanneksi kiilasi takaa Latvalan virolainen tallikaveri Ott Tänak. Hän kukisti Latvalan 14,7 sekunnilla.

Latvala oli kisan päättäneellä 16:nnella power stage -erikoiskokeella vasta kuudes, pikataipaleen nopeinta Toyotan Kris Meekeä 9,6 sekuntia hitaampana.

–Kymmenen sekuntia on liian iso ero. Ei ollut samanlaista fiilinkiä auton kanssa kuin viime vuonna. Tein liikaa virheitä. Tämä menee omaan piikkiini, Latvala harmitteli järjestäjien haastattelussa.

Suninen vauhdissa

Viime kauden maailmanmestari Ogier kaasutteli Montessa kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun hän löi Hyundain toiseksi sijoittuneen Thierry Neuvillen täpärästi 2,2 sekunnilla. Yhteensä Ogierilla on Monte Carlo -voittoja seitsemän, yhtä monta kuin yhdeksänkertaisella maailmanmestarilla Loebilla.

–Kuusi voittoa putkeen, ei hassumpaa, iloinen Ogier hehkutteli.

Suomalaisista ilonaihetta 13,6 kilometrin mittaisella päätöspikataipaleella tarjoili viidenneksi kiirehtinyt Teemu Suninen. Ford-kuljettaja nappasi power stage -erikoiskokeella yhden MM-pisteen.

Sunisen kokonaiskilpailu meni pilalle jo ensimmäisenä päivänä, kun hän ajoi ulos.

–Loppuosa rallista sujui alkua paremmin, kokonaiskilpailun 11:s Suninen sanoi.

WRC2 Pro -luokassa Skodalla ajanut Kalle Rovanperä lipsautti Sunisen tavoin ensimmäisenä kisapäivänä tieltä ulos.

–Jos ei ensimmäistä erikoiskoetta lasketa, tämä oli meiltä hyvä ralli. Olemme oppineet viikonlopun aikana paljon, 18:nneksi sijoittunut Rovanperä kertoi.

MM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Ruotsin rallilla.

Päivitys 27.1. klo 15.06: Päivitetty tuoreilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos