Mörkö-Marko Anttilan ohjeet Kanadan kaatoon - Urheilu - Aamulehti

Mörkö-Marko Anttila ei vielä jännitä finaalia: aikoo ottaa pienet nokoset päivällä – illaksi hänellä on selvät sävelet Kanadan kaatoon ”Intohimo esiin – turha miettiminen pois”

Marko Anttila pelasi itsensä suomalaisten sydämiin. Kapteeni johti Suomen MM-kultaan.

26.5.2019 13:57

Bratislava

Leijonien kapteenilla Marko Anttilalla on selvä suunnitelma, kuinka hän aikoo evästää joukkueen sunnuntai-illan MM-finaaliin Kanadaa vastaan.

– Heittäykykää pelille – turha miettiminen pois. Nämä ovat ainutlaatuisia tilaisuuksia. On tulos mikä tahansa, niin se riittää, että saamme sen meidän intohimomme esiin, Anttila evästää.

Leijonat kävivät sunnuntaina puolilta päivin jumppaamassa lauantain Venäjä-välierän karstat pois kropasta.

Mörkö-Marko lempinimen saanut Anttila tuumasi, ettei häntä ainakaan vielä jännitä kello 21.15 Suomen aikaa alkava ottelu.

– Itsellä on sellainen tyyli, etten mieti peliä liian varhain. Menee vaan turhaa energiaa. Otan pienet päivänokoset ja sitten alkaa valmistautuminen

Alkulohkossa Leijonat kieputti 3–1-voiton Kanadasta. Anttilan mielestä sillä ei ole kuitenkaan enää paljon merkitystä

– Ei siitä pelistä kannata turhan pitkiä johtopäätöksiä tehdä. Nyt vastaan tulee paljon valmiimpi ja vaarallisempi Kanada.

– Heillä on huippuhyvä ylivoima ja veskari on torjunut hyvin, joten pitää saada trafiikkia sinne heidän maalinsa eteen. Muttei kannata liikaa keskittyä heihin, meillä on se oma homma. Keskitytään siihen.

Anttila on elementissään, kun pääsee tunkeutumaan vastustajan ihon alle. Kanadalaiset osaavat myös hämmentämisen jalon taidon, joten luvassa on myös henkistä sodankäyntiä kaukalossa.

– Kaikenlaista huutelua siellä varmaan tulee. kanadalaiset tykkäävät siitä ja minä tykkään siitä.

Viime vuonna USA:n pelaajat kyselivät Anttilalta tämän tienesteistä.

– Sellaista ei ole vielä sellaista kuulunut. Nyt panokset ovat isommat, joten varmaan sitä henkistä puoltakin koetellaan enemmän.

Antttila on tehnyt turnauksessa kaksi maalia, yhden Ruotsia vastaan puolivälierässä ja voittomaalin (1–0) välierässä Venäjän verkkoon.

– Paikkojen luonti on tärkeintä läpi turnauksen. Välillä ne menevät sisään ja välillä ei. Tärkeintä, että niitä paikkoja tulee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos