Tappara-pelaaja syntyi uudelleen kesken MM-turnauksen – Voisiko Mörkö toteuttaa vielä yhden toiveen? ”Sen haluan joskus Anttilalta nähdä, sitten tämä maailma olisi valmis” - Urheilu - Aamulehti

Tappara-pelaaja syntyi uudelleen kesken MM-turnauksen – Voisiko Mörkö toteuttaa vielä yhden toiveen? ”Sen haluan joskus Anttilalta nähdä, sitten tämä maailma olisi valmis”

Aamulehden urheilutoimittajat Mikko Gynther ja Pekka Aalto perkaavat Leijonien mestarijoukkueen Pirkanmaalta ponnistaneet pelaajat yksi kerrallaan.

Kristian Kuusela, 36, palasi ensimmäisistä MM-kisoistaan kultamitalin kanssa.

27.5.2019 17:13

Aamulehti

Leijonien kultajoukkueessa pelasi kolme Pirkanmaalla syntynyttä pelaajaa Marko Anttila (Lempäälä), Arttu Ilomäki (Tampere) ja Toni Rajala (Parkano). Kaikilla on vahva Ilves-tausta, ja kolmikosta Ilomäki on edustanut myös Tapparaa.

Heidän lisäkseen vahva kytkös Tampereelle on seitsemällä maailmanmestarilla.

Heistä Juho Olkinuora (Tappara) ja Henri Jokiharju (Koovee, Tappara) viettivät Tampereella juniorivuosiaan. Niko Mikkola, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen kantoivat puolestaan Tapparan paitaa Liigassa.

Tapparan nykypelaajia ovat Kristian Kuusela ja Niko Ojamäki, jotka pelasivat hienon MM-turnauksen.

Kirveskapteeni Kuuselan alku Slovakiassa oli verkkainen. Ensin hän oli katsomossa. Kun mies pääsi irti, hän hoiti omaa hommaansa matalalla profiililla.

Pudotuspeleissä Kuusela oli suorastaan erinomainen.

Aamulehden urheilutoimittajat Pekka Aalto ja Mikko Gynther kävivät videolla kaikki kymmenen pelaajaa läpi. Heistä moni saattaa pelata ensi kaudella NHL:ssä. Myös Anttila.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: