Leijonien finaalivastustaja ei hurmaa tunnetuilla supertähdillä – näitä miehiä pitää silti varoa - Urheilu - Aamulehti

Leijonien finaalivastustaja ei hurmaa tunnetuilla supertähdillä – näitä miehiä pitää silti varoa

Kanadan joukkue ei ole supertähdistä koottu, mutta kovan luokan joukkuepelaajia ryhmässä riittää. Mark Stone (oik.) on ollut joukkueen tehokkain.

26.5.2019 18:16

Bratislava

Leijonien illan finaalivastustaja Kanada on MM-kisoissa jälleen vahvalla laatujoukkueella.

Suurimmat supertähdet joukkueesta puuttuvat. Toronton John Tavares saapui Kanadan mukana Slovakiaan, mutta kisojen aattona harjoituksissa tullut vamma vei hyökkääjän kotimatkalle.

Siitä huolimatta kaukaloon luistelee kovan luokan vaahteralehtipaitoja. Pelaajia, joita vastaan joukkueen puolustuspelaamisen on jälleen onnistuttava.

#61 Mark Stone

Mark Stone johtaa maalintekijätilastoa kahdeksalla osumallaan.

NHL:n siirtorajalla Ottawasta Vegasiin siirtynyt Mark Stone on ollut Slovakiassa Kanadan tehomies. Hän on turnauksen pistepörssissä neljäntenä saldolla 8+6=14. Kisojen maalipörssiä Stone johtaa.

Stone oli vahvassa vireessä jo NHL:n playoffseissa. Vegasin kausi päättyi ensimmäisen kierroksen seitsemänteen otteluun, mutta laitahyökkääjä ehti paukuttaa tehot 6+6=12.

193-senttinen ja 100-kiloinen Stone ei ole vain hyökkäyssuunnan torpedo, vaan hän on ennen kaikkea vahva joukkuepelaaja. Vaikka hän on MM-kisoissa joukkueensa tähtiosastoa, on hän paiskinut Slovakiassakin hommia kahteen suuntaan.

NHL:ssä Stone on ehdolla sarjan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

#39 Anthony Mantha

Yli 100-kiloista Anthony Manthaa ei ole helppo pitää aisoissa.

Detroitin 195-senttiseltä ja 102-kiloiselta Anthony Manthalta on odotettu NHL:ssäkin jo kovempia kausia, mitä toistaiseksi on nähty. Suunta on kuitenkin vahvasti eteenpäin.

MM-kisoissa Mantha on näyttänyt kyvykkyyttään. Hän on tehnyt kahdeksassa pelissä tehot 7+6=13.

Mantha on vastustajalle hankala yhdistelmä kokoa ja nopeutta. Hänen laukauksensa lähtee sen verran napakasti, ettei miestä voi päästä kovin usein vetopaikkoihin.

#18 Pierre-Luc Dubois

Pierre-Luc Dubois osaa pimentää vastustajan.

Nimi tuli Suomessa tutuksi kesän 2016 varaustilaisuudessa. Jarmo Kekäläisen Columbuksella oli kolmosvaraus, jonka seura käytti Pierre-Luc Duboisiin, eikä Jesse Puljujärveen, kuten Suomessa odotettiin.

Monipuolisen hyökkääjän ura on vahvassa nosteessa. Tällä kaudella hän kuului Columbuksen avainpelaajiin ja teki 61 tehopistettä.

MM-kisoissa Dubois on muodostanut Kanadan ykkösnyrkin Stonen ja toisen Vegas-laiturin Jonathan Marchessaultin kanssa. Aivan kuten Stone, myös Dubois on pelaaja, joka ei laista puolustusvelvoitteista.

Alakerran miehet

Kanadan maalilla nähdään Stanley Cup -voittaja Matt Murray. Puolustuksen tukipilareihin kuuluu Edmontonin Darnell Nurse.

Myös puolustuksesta löytyy kovan luokan pelimiehiä, muttei supertähtiä.

22-vuotias Thomas Chabot pelasi hienon kauden Ottawassa, kun 70 peliin tuli 55 tehopistettä. MM-kisoissa kasassa on seitsemän (2+5) pinnaa.

Kanadan puolustus on varsin nuori, sillä vanhin pakki on 25-vuotias Troy Stecher.

Maalille Kanada heittää puolestaan Pittsburghin Stanley Cup -voittajan Matt Murrayn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos