Pesostakin pelottaisi pelata Leijonia vastaan – ”Jätkät kasvavat sentin kaksi ja Kaapo kolme - Urheilu - Aamulehti

Pesostakin pelottaisi pelata Leijonia vastaan – ”Jätkät kasvavat sentin kaksi ja Kaapo kolme

Perjantaina Harri Pesonen otti tuntumaa Bratislavan areenan jäähän. Suomi ja Venäjä kohtaavat välierässä Bratislavassa kello 16.15.

26.5.2019 8:00

Bratislava

– Kyllä minuakin pelottaisi perkele pelata meitä vastaan, Harri Pesonen sanoi itsevarmasti.

Pesosen mielestä Leijonat on otteillaan todistanut, ettei se ole menestynyt vahingossa.

– Siksi meitä on syytäkin pelätä. Meillä ei ole heikkoa lenkkiä joukkueessa, jokainen hoitaa oman hommansa ja sitten löytyy näitä Mörköjä (Marko Anttila), jotka ratkovat pelejä.

– Olemme saaneet itseluottamusta ja virtaa, kun olemme pystynyeet kairaamaan kovia joukkueita. Jätkät kasvavat sentin kaksi ja Kaapo (Kakko) kolme senttiä.

Sveitsin Lausannessa seuratasolla pelaavan Pesosen mielestä Leijonat on myös pystynyt todistamaan, että erot huipulla eivät sittenkään ole niin suuret kuin otsikoista tai palkkakuitista voisi päätellä.

– Vaikka NHL on maailman kovin liiga, se on tarunhohtoinen ja pelaajat tienaavat pikkaisen enemmän kuin meikäläinen, tämä turnaus hyvä muistutus, kuinka pienet erot ovat.

– Ainakin tähän joukkueeseen on löydetty oikeat jätkät.

Egot terveessä hengessä

Pesonen on yksi Leijonien 18 arvokisadebytantista. Takana on jo pitkä ura, ja ovet aukesivat vasta 30-vuotiaana.

Mies onkin silmin nähden osannut arvostaa saamaansa tilaisuutta.

– Kaikki on kotiinpäin. Pitää nauttia hetkistä, ei näitä finaalipaikkoja joka vuosi tupsahda.

Kisapaikan lisäksi Pesonen kiittää Jukka Jalosta fiiliksestä, jossa saa pelata ja uskaltaa kokeilla. Kenenkään ei tarvitse pelätä virheen vievän penkille.

– Pelataan vaan ja annetaan mennä.

Pesosen uran tähän asti kovimmat meriitit ovat JYPissä voitetut kaksi Suomen mestaruutta. Silloin joukkue oli kokeneempi kuin nyky-Leijonat, mutta yhtäläisyyksiäkin löytyy.

– Tietyt asiat toistuvat menestyvissä joukkueissa. Kaikilla on omat roolinsa, joihin sulaudutaan ja sopeudutaan. Kaikki ovat mukana ja osallistuvat, kaikki tuntevat itsensä tärkeiksi.

Pesonen nostaa esiin myös sen, miten pelaajat pelaavat toisilleen.

– Sellaiset pienet jutut tuovat oman fiiliksensä, miten Kristian Kuusela 36-vuotiaana ensikertalaisena blokkaa kuteja ja näyttää esimerkkiä.

– Tässä joukkueessa on nyt hyvät jätkät, oikeanlaiset tyypit. Ego on mukana, kaikki haluavat olla esillä ja ratkoa, mutta se on terveessä hengessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos