MM-kultaa juhlitaan Keskustorilla: Milloin juhlat järjestetään? - Urheilu - Aamulehti

Milloin MM-pokaali nähdään Tampereella? – ”Toivottavasti juhlat voivat olla mahdollisimman pian”

Jääkiekkoliitto, Events Tampere ja Tappara neuvottelevat, milloin kansanjuhla olisi mahdollinen. Yleisön janoaman kansanjuhlan ajankohdasta ja paikasta on käytävä keskustelu myös paikallisten viranomaisten kanssa.

Vuonna 2011 ”poika” eli pokaali saapui Tampereelle Keskustorilla järjestettyyn juhlaan yli viikon jälkeen MM-voitosta.

27.5.2019 12:11 | Päivitetty 27.5.2019 13:35

Aamulehti

Tampereen kaupungin ja Tapparan maanantaipäivään putosi yksi asia lisää eli minä päivänä juhlitaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-kultaa mahdollisesti Keskustorilla. Vastausta ei vielä aamupäivällä ollut edes Jääkiekkoliitolla, mutta Events Tampereen kaupunkitapahtumien tuottaja Saara Saarteinen oli liittoon yhteydessä heti sunnuntai-iltana.

– Jääkiekkoliitto lupasi, että mahdollisesta juhlasta tulee tietoa mahdollisimman pian. Olemme toivoneet, että tietoa tulisi jo tänään, Saarteinen sanoo.

Hän muistuttaa, että juhlan ajankohdasta ja paikasta on käytävä keskustelu paikallisten viranomaisten kanssa ennen kuin asiasta voidaan tiedottaa juhlia janoavalle yleisölle.

– Pokaali kiertää perinteisesti paikkakunnilla, joista joukkueessa on pelaajia, kertoo viestintäpäällikkö Henna Malmberg.

Hän arvioi, että ”pojan” eli pokaalin kiertoaikataulusta ei voida sanoa päivään tai pariin mitään.

MM-joukkueessa pelasivat Tapparaa edustavat Niko Ojamäki ja Kristian Kuusela, joten myös Tapparaan ollaan yhteyksissä asiassa. Vielä maanantaiaamuna liigaseura kokousti muusta.

– Olemme innoissamme asiasta, ja toivottavasti juhlat voivat olla mahdollisimman pian, sanoo Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma.

Kuinka pian juhlat aiemmin?

Vuonna 1995 Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti historiansa ensimmäisen MM-kullan 7. toukokuuta, ja Keskustorille joukkue saapui pokaalin kera jo 9. toukokuuta.

Vuonna 2011 tahti oli hitaampi. MM-kultaa voitettiin 15. toukokuuta, ja Keskustorille joukkue saapui vasta seuraavan viikon maanantaina 23. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: