Patrick Kane tuntee syyllisyyttä päätöksistään: ”Kadun ratkaisujani” - Urheilu - Aamulehti

NHL:n todellinen supertähti tuntee syyllisyyttä päätöksistään: ”Kadun ratkaisujani jättää MM-kisat väliin”

Kolme kertaa Stanley Cupin voittanut Chicago Blackhawksin supertähti sanoo oppineensa virheistään.

Patrick Kane keräsi 1+1 tehopistettä, kun USA kaatoi Ranskan 7–1.

13.5.2019 10:31

USA:n kivikovan joukkueen suurin tähti on 30-vuotias hyökkääjä Patrick Kane, jolle Slovakian MM-kisat ovat uran kolmannet.

Ensimmäisen kerran Kane puki USA:n paidan päälleen miesten MM-kisoissa 2008, kun pelipaikkana olivat Kanadan Halifax ja Quebec City.

– Sen jälkeen oli monta vuotta välissä, etten lähtenyt MM-kisoihin. Välillä oli syyllinen olo, kun en ollut edustamassa maatani, Kane sanoi.

Kane pelasi kyllä USA:n riveissä 2010 ja 2014 olympialaisissa sekä 2016 World Cupissa, mutta MM-jäille hän palasi vasta viime keväänä Tanskassa.

– Nyt kadun ratkaisujani. Kadun, että kieltäydyin ennen MM-kisoista enkä lähtenyt edustamaan maatani. MM-kisoissa pelataan paljon hyvää jääkiekkoa, neljä viime kautta Blackhawksin varakapteenina toiminut Kane sanoi.

”Hauska turnaus”

Viime keväänä Kane teki Tanskan kisoissa selvää jälkeä. Hän voitti pistepörssin kerättyään 10 ottelussa 20 (8+12) tehopistettä. USA ylsi kisoissa pronssille ja Kane valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Vuosi sitten oli hauska turnaus ja menestyin itsekin hyvin. Tämä kausi NHL:n runkosarjassa meni myös hyvin, oloni on hyvä ja kroppa tuntuu hyvältä. Olen siis innoissani saadessani pelata vielä ja jatkaa kautta täällä, Kane sanoi.

Kane keräsi tällä kaudella NHL:n runkosarjassa 81 ottelussa 110 (44+66) tehopistettä, vaikka Blackhawks ei päässyt pudotuspeleihin.

Kulta tilauksessa

USA on voittanut MM-kultaa 1933 ja 1960, jolloin olympiakisoilla oli myös MM-arvo. Slovakian kisoissa USA on yksi neljästä ennakkosuosikista.

– Olen innoissani tästä ryhmästä. Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka pelaavat joukkueen eteen. On taitoa ja nopeutta, joten ryhmä tuntuu hyvältä, Kane sanoi.

Kane haluaa liittää kolmen Stanley Cupin (2010, 2013, 2015) ja henkilökohtaisten palkintojen rinnalle myös MM-kultamitalin.

– Keskitytään nyt ensin alkusarjaan ja siihen, että olemme pudotuspeleissä. Meillä on kuitenkin mahdollisuus voittaa kultaa. Siitä on pitkä aika, kun USA on viimeksi voittanut maailmanmestaruuden. Haluamme olla se joukkue, joka vie kultaa kotiin, Kane sanoi.

”Johtaa esimerkillään”

Leijonien puolustaja Henri Jokiharju pelasi alkukauden Kanen joukkuetoverina Blackhawksissa.

– Kane on maailmanluokan pelaaja mutta myös mukava jätkä, joka ottaa kaikki huomioon. Hän on perkuleen kova kilpailemaan ja urheilemaan, Jokiharju sanoi.

– Kane johtaa esimerkillään. Hän on hyvä pelaaja ja hyvä jätkä kopissa. Rento ja mukava kundi, USA:n joukkueessa pelaava Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Jack Eichel totesi.

Kanella on sopimus Blackhawksin kanssa kevääseen 2023 asti. Ensi kaudesta hän ansaitsee 12 miljoonaa dollaria. Kanen vuonna 2014 allekirjoittama 8-vuotinen sopimus takaa hänelle kaikkiaan 84 miljoonan dollarin tulot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut