Mikko Koivun selässä menivät kylmät väreet MM-finaalin aikana: ”Huima suoritus” - Urheilu - Aamulehti

Mikko Koivu katsoi MM-finaalia lähes epäuskon vallassa: ”Kylmät väreet menivät selässä”

Leijonien pitkäaikainen kapteeni Mikko Koivu muistutti kaikkien joukkueen jäsenten panoksen tärkeydestä uskomattoman mestaruuden taustalla.

Jokainen MM-kultajoukkueen pelaaja saa Suomen jääkiekkoliitolta 27 000 euron palkintorahan.

27.5.2019 0:33

Koivu katsoi MM-finaalia lähes epäuskon vallassa.

– Mestaruus on aina koko porukan voitto. Siihen on vaikuttanut nytkin ihan koko tiimin työ. Tämä on huima suoritus, sanoi Koivu, maailmanmestari itsekin vuodelta 2011 ja Bratislavasta.

Pelin turkulainen niputti lyhyesti.

– Kun ensimmäisestä erästä joukkue selvisi, sen jälkeen yksikin maali antaa paljon itseluottamusta. Yksikin maali tekee joukkueelle niin paljon. Peli meni sitten käsikirjoituksen mukaan. Loppu oli puolustamista, mutta niinhän se usein menee.

Koivukin ihasteli Marko Anttilan otteita. Finaalissa Lempäälän jätti iski kaksi kaappia.

– Tunnen Marko Turun ajalta, siinä on hieno kaveri. Tämä on hieno tarina, Marko ansaitsi tämän. Olen onnellinen hänen ja koko joukkueen puolesta.

”Muistot jäävät”

Koivu nosti maailmanmestaruuspokaalin päänsä päälle Bratislavan illassa toukokuussa 2011. Silloin Suomi juhli historiansa toista maailmanmestaruutta. Nyt tuli kolmas. Lämpimät muistot tulivat finaalin aikana polveaan kuntouttavan NHL-veteraanin mieleen.

– Kylmät väreet menivät selässä. Parasta näissä voitoissa on se, että muistot jäävät ikuisesti mieliin. Se mestaruus, ne ihmiset, ne muistot. Nyt kannattaa nauttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos