Janne Ojanen ylistää Leijonie MM-kullan jälkeen 2019 - Urheilu - Aamulehti

Leijona-legenda Janne Ojanen ylistää tuoreita mestareita – ”Mahtava kokemus”

Janne Ojanen ylistää Jukka Jalosen luomaa pelitapaa ja joukkuehenkeä.

27.5.2019 0:27 | Päivitetty 27.5.2019 0:34

Tamperelaislegenda Janne Ojanen oli onnensa kukkuloilla huikean MM-finaalin jälkeen.

– Huikeat fiilikset. Tämä oli kaikin puolin mahtava homma. Ensimmäinen erä oltiin vaikeuksissa, mutta sen jälkeen otettiin homma hienosti haltuun, Ojanen suitsutti.

Ojanen antoi suuren tunnustuksen jymypaukulle.

– Kun uskotaan omaan tekemiseen ja joukkuehenki on huipussaan, tässä tulos, Ojanen summasi.

Kun Suomi on napsinut voittoja kiekkojättiläisistä, isoihin voittoihin on vaadittu lähes aina loistavaa maalivahtityöskentelyä. Siihen nähden Leijonien ykkösvahdiksi noussut Kevin Lankinen pääsi yllättävän vähällä ennen finaalia.

Finaalissa vaadittiin huippuonnistuminen.

– Kuten finaalin alla sanoin, nyt veskarilta vaadittiin päällään seisomista. Se saatiin. Ei paljon kiekko pomppinut, Ojanen suitsutti.

Suomen peli-ilme miellytti Ojasta kovasti.

– MM-turnauksen seuraaminen on ollut mahtava kokemus. Suomi ei ole pelannut näin hienosti vähään aikaan.

Tappara-ikonin mukaan hyviä merkkejä on ollut ilmassa pitkän leirityksen alusta lähtien.

– Pojat saivat heti hyvän meiningin päälle. Tämä näkyi jo valmistavissa maaotteluissa ja MM-kisoja edeltäneessä EHT-turnauksessa. Kun vielä MM-turnaukseen saatiin hyvä alku (Kanada kaatui 3–1), se ruokki itseluottamusta entisestään.

Ojanen tietää omakohtaisesti Kanadan tähtien haavoittuvuuden.

NHL-tähtien piti tyrmätä Suomi syksyn 1991 Kanada Cupissa, mutta kuinka kävikään. Ojanen yllätti kanukkivahti Bill Ranfordin kahdella riparimaalilla ja tahditti Leijonat sensaatiomaiseen 2–2-tasapeliin.

Silloin kanadalaismedia risti Suomea turnauksen aattona Team Terribleksi.

– Tämä asetelma sopi meille erinomaisesti. Mitä enemmän Suomea on arvosteltu etukäteen, sitä paremmin joukkue on usein pelannut, Ojanen kuittasi.

Leijonien valmennusjohto saa Ojaselta suuren tunnustuksen.

– Tietysti sillä on iso merkitys. Joukkueeseen on luotu toimiva pelitapa ja hyvä henki Jukka Jalosen johdolla. Johtaja tekee aina isoimmat päätökset, mutta kannattaa muistaa myös apulaisten rooli. Suomalaisilla on todella hyvä valmennusryhmä.

Ojanen aikoi mennä nukkumaan hienon hetken jälkeen.

– Kaupungilla on varmasti hirveä hulina, mutta jätän nyt väliin. Tämä riittää minulle. Tosin voi olla, ettei uni tule heti silmään. Maanantaina on työpäivä, Ojanen heitti.

Ojanen on edelleen aktiivisesti kiekkoilussa mukana. Iso-Kasi jatkaa ensi kaudella Nokian Pyryn Suomi-sarjajoukkueen apuvalmentajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos