Kaapo Kakko on aloittanut Leijonat-paidassa hurjalla tavalla: Isäkin häkeltyi - Urheilu - Aamulehti

Oma isäkin häkeltyi Kaapo Kakon ilmiömäisestä MM-startista: ”Tänään voisi olla semmoinen 1+1”

Kaapo Kakon perhe ei ole paikalla Slovakian MM-kisoissa vaan seuraa pelejä kotona Liedossa tv:n välityksellä.

Kaapo Kakko (oik.) ja Sakari Manninen ovat pelanneet hyvin yhteen.

13.5.2019 16:32

– Laskin, että poika olisi mennyt alle 18-vuotiaiden kisoihin Ruotsiin, ja varasin loman siihen. Nyt kesälomaa odotellessa ihan tv:stä kisoja seuraan, Kaapon isä Petri Kakko kertoo.

Kaapo Kakko päätti Pikkuleijonien sijasta panostaa aikuisten leijonien MM-leiritykseen ja sitä kautta kisapaikan hankkimiseen – tunnetuin tuloksin.

Kakon kaksi maalia Kanadan verkkoon ja hattutemppu Slovakiaa vastaan eivät jättäneet kiekko-Suomessa ketään kylmäksi.

– Uskomatonta, että noin hyvin on lähtenyt. Tiesin kyllä, että hän pärjää ihan varmasti, mutta en nyt ihan siihen uskonut, että hän on viidellä maalilla pörssikärki, Petri Kakko hämmästelee poikansa huikeita suorituksia.

– Onhan tämä hienoa seurata. Mahtavaa odottaa tulevaa peliäkin. Toivotaan taas, että Suomi pärjää, hän sanoo kotimaan nimeä painottaen – ja muistuttaa Kaaponkin pelaavan nimenomaan joukkueelle.

– Hän on ollut aina niin joukkuepelaaja, ettei hän pelaa itselleen. Totta kai se tulee siinä sivussa, mutta joukkue edellä tämä kaveri tekee.

Isä näkee joukkuepelaajan asenteen liittyvän Kaapon vaatimattomaan luonteeseen. Hän ei ole nostamassa itseään muiden yläpuolelle.

Voittoveikkaus

Leijonien kisaurakka on alkanut hienosti. Käytännössä ilman NHL-vahvistuksia pelaava joukkue voitti nimimiehiä pursuavan Kanadan perjantaina 3–1 ja kisaisäntä Slovakian lauantaina 4–2.

Petri Kakko uskaltaa veikata voittoputken jatkuvan tänään kivikovaa USA:ta vastaan.

– Tulee tiukka vääntö, mutta Suomi on näyttänyt osaamisensa. Joukkue on hitsautunut yhteen, kun yli kuukauden on harjoitellut kimpassa.

– USA:n peli varmasti kohenee, kun pelejä mennään eteenpäin, mutta kyllä sanon, että Suomi sen klaaraa numeroin 3-1, Petri Kakko naulaa.

Kaapon tehojakin hän leikkimielisesti ennakoi – eikä lyö löylyä jatkuvista hattutempuista.

– Tänään voisi olla semmoinen 1+1-tilasto. Sitä toivotaan, ja sekin olisi jo aivan mahtavaa.

"Rauha vaan”

Petri Kakko kertoo säikähtäneensä sunnuntaina, kun Suomen harjoituksista kantautui tieto Kaapon vaarallisesta kaatumisesta, jossa tämä löi päänsä jäähän.

– Pelästyttiin kovasti. Soitin Kaapolle siitä, ja hän sanoi, että kaikki on ihan hyvin, rauha vaan.

– Rauhaa hän kovin koittaa meillekin. Totta kai tässä nyt ollaan aika myllerryksessä ja kovin jännitetään, mutta otetaan sitten rauhallisesti, kun poika kerran näin sanoo.

”Tappiin asti”

Mihin Suomen ”nimetön” matalan profiilin joukkue sitten voi turnauksessa yltää?

– Totta kai se kirkkain aina kiinnostaa. On sekin ihan mahdollista, kun näin hyvin on alkanut, Petri Kakko toteaa ja asettelee sitten arviotaan.

– Välieriin ja siitä joko kulta- tai pronssipeliin. Sinne neljän parhaan joukkoon pojat itsensä kyllä lyövät, mutta mikä se väri sitten on tai onko ollenkaan ja on neljäs...

– Välieriin asti ja siitä sitten tappiin asti, tämmöisillä fiiliksillä mennään. Aina posi edellä pitää mennä, eihän tästä muuten mitään tulisi, Petri Kakko naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut