Leijonien pelaaja-arviot MM-kisoissa 2019 - Urheilu - Aamulehti

He tekivät sensaatiomaisen tempun: Tässä ovat kultaleijonien pelaaja-arviot

MM-kisat huipentuivat Maamme-lauluun myöhään sunnuntaina.

27.5.2019 11:16

Bratislava

Suomen joukkue oli täynnä onnistujia. Aamulehti käy Leijonat läpi pelaaja pelaajalta.

Leijonat voitti historiansa kolmannen maailmanmestaruutensa Slovakiassa. Temppua voi pitää sensaatiomaisena, sillä joukkueessa oli peräti 18 ensikertalaista MM-kisatasolla.

Tässä ovat Leijonien pelaaja-arviot.

Maalivahdit

Kevin Lankinen, Jussi Olkinuora, Veini Vehviläinen

Kevin Lankinen, Rockford /Chicago : Arvoituksena kisoihin, mestarina pois. Ykkösvahti oli varma ja rauhallinen, teknisesti vahva. Mahtavaa Venäjää vastaan, mahtava Kanadaa vastaan.

Jussi Olkinuora, Pelicans : Pelasi Britanniaa vastaan vaivattoman nollapelin. Ainoa suomalaisvahti, joka on voittanut Britannian.

Veini Vehviläinen, Kärpät : Sai torjuntavastuun USA-pelissä. Siinä kaksi nopeaa takaiskua, mutta kokosi itsensä hyvään suoritukseen.

Puolustajat

Jani Hakanpää, Henri Jokiharju, Oliwer Kaski, Miika Koivisto

Jani Hakanpää, Kärpät : Turnauksen alussa oli hieman kiire, mutta paransi koko ajan. Yksi puolustuspelin sieluista. Taistelija, eli tunteella, pelasi viisaasti. Komea ja tärkeä maali puolivälierässä Ruotsia vastaan. 1+1=2.

Henri Jokiharju, Rockford/Chicago : Ikää 19, meriittilistalla alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden ja miesten maailmanmestaruus. NHL-status toi odotuksia. Tulevaisuudessa tehnee myös tehoja, mutta vielä ei ollut niiden aikana. Hyvä suoritus, paransi turnauksen aikana. 0+3=3.

Oliwer Kaski, Pelicans : Laukoi paljon, muttei maalia. Maalittomuus heijastui laukomiseen, joka meni odotteluksi ja sihtaamiseksi. Se heijastui myös muuhun pelaamiseen, ei mennyt niin rennosti ja vaistoilla kuin Liigassa. Ja silti ihan hyvä. Käsittämätön läpimurtokausi. 0+2=2.

Miika Koivisto, Dinamo Moskova : Jokainen hyvä puolustus tarvitsee perusvarmoja oman tonttinsa hoitajia. Koivisto oli sellainen. Ei tullut suuria tekoja, muttei virheitäkään. Hyvä suoritus. 0+2=2.

Mikko Lehtonen, Petteri Lindbohm, Niko Mikkola, Atte Ohtamaa

Mikko Lehtonen, HV71 : Puolustuksen tyylikäs johtaja isolla vastuulla ja ilman virheitä. Erinomaista kiekollista peliä. Joukkuepelaaja, joka oli hyvä myös omassa päässä. NHL-tasoa. 1+6=7.

Petteri Lindbohm, Lausanne : Tasapainoisen mainio turnaus. Onnistunutta puolustamista, vahvaa vääntämistä, kovuutta, helppoja ratkaisuja kiekon kanssa. Kaksi maalia, joista kavennus Ruotsin verkkoon oli jopa käänteentekevä. 2+1=3.

Niko Mikkola, San Antonio : Puolustava puolustaja teki yllättäen kaksi maalia ja kolme pistettä enemmän hyökkäävä puolustaja Kaski hänen vieressään. Omassa päässä hyvä koko ajan, lopussa loistava. 2+3=5.

Atte Ohtamaa, Kärpät : Osoitti kuuluvansa joukkueeseen. Tärkeä mies alivoimalla ja johtoasemien puolustamisessa. Toi rutkasti kokemusta muuten melko kokemattomaan pakistoon. 1+1=2.

Hyökkääjät

Marko Anttila, Arttu Ilomäki, Kaapo Kakko, Joel Kiviranta, Kristian Kuusela

Marko Anttila, Jokerit : Joukkueen kapteeni, sydän ja sielu. Näytti kisojen ensimmäisestä vaihdosta lähtien esimerkkiä muille. Iski supertärkeät maalit Ruotsin ja Venäjän verkkoon pudotuspeleissä. 4+0=4.

Arttu Ilomäki, Lukko : Aloitti ykkössentterinä ja pelasi upean Kanada-ottelun (1+1) alkulohkossa, mutta putosi turnauksen vanhetessa kokoonpanosta. 1+1=2.

Kaapo Kakko, TPS : Ikää 18, meriittilistalla alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden ja miesten maailmanmestaruus. Aloitti kisat uljaasti ja kieputti Kanadan NHL-pakit pyörryksiin alkulohkon ottelussa. Pelkkä etunimen sanominen riittää, ja kaikki tietävät, kenestä on kyse. 6+1=7.

Joel Kiviranta, Sport : Kenties ryhmän suurin yllätysvalinta. Pelasi ennakkoluulottomasti ja erottui erityisesti erinomaisen liikkeensä ansiosta. 2+1=3.

Kristian Kuusela, Tappara : 36-vuotiaalla debytantilla oli aluksi oli vaikeuksia löytää paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, mutta sen saatuaan pelasi nousujohteisen turnauksen. Näytti kokemuksen merkityksen. 1+1=2.

Juho Lammikko, Eetu Luostarinen, Sakari Manninen, Niko Ojamäki, Harri Pesonen

Juho Lammikko, Florida Panthers : Huilasi muutaman pelin päähän tulleen iskun vuoksi. Pelasi sentterinä nelosketjussa, joka näytti monessa kamppailussa Leijonille suuntaa. Laittoi kroppaa peliin ja pimensi vastustajan tähtiä. 0+0=0.

Eetu Luostarinen, KalPa : Turnaus päättyi loukkaantumiseen Iso-Britanniaa vastaan, ja Luostarinen matkusti kesken kisojen kotiin. 0+0=0.

Sakari Manninen, Jokerit : Johti Leijonien superketjua Pesonen–Manninen–Kakko. Trio sai lähes aina paineen vastustajan päätyyn. Iski Ruotsia vastaan hirmutehot 1+3 ja voitti Leijonien sisäisen pistepörssin. 2+9=11.

Niko Ojamäki, Tappara : Armoton polkukone, joka ei hyytynyt missään vaiheessa. Painoi vaihdosta toiseen niska kyyryssä ylös ja alas kaukalossa. Teki alkulohkossa komean ylivoimamaalin USA:n verkkoon. 1+2=3.

Harri Pesonen, Langnau : Pelasi upean turnauksen Kakon ja Mannisen rinnalla, ja oli yksi Leijonien suurimmista yllättäjistä. Näytti pärjäävänsä NHL-tähtienkin keskellä. 4+3=7.

Toni Rajala, Jere Sallinen, Veli-Matti Savinainen, Juhani Tyrväinen

Toni Rajala, Biel : Loistavasti luisteleva ja peliä lukeva laitahyökkääjä pelasi tasaisen vahvan turnauksen. Piti paikkansa Leijonien ykkösketjussa, vaikka miehet ympärillä vaihtuivat. 1+4=5.

Jere Sallinen, Örebro : Harppasi kesken turnauksen laidalta sentterin rooliin ja suoriutui silläkin pelipaikalla erinomaisesti. Pelasi ratkaisupeleissä Kuuselan ja Savinaisen kanssa kolmosketjussa fiksua peliä. 1+0=1.

Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Star : Ei saanut kiekkoa mistään maaliin, mutta työnteko sen kuin kasvoi pelistä toiseen. Väsymätön työjuhta. 0+5=5.

Juhani Tyrväinen, HIFK : Rymistelijä ei väistänyt ketään ja teki nöyrää työtä joukkueen eteen. Nousi ketjumylläyksien jälkeen ykkösketjun sentteriksi. Joukkueen kovin taklaaja. 1+4=5.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos