Kommentti: Tie auki lohkovoittoon! - Urheilu - Aamulehti

Kommentti: Tie auki lohkovoittoon!

Suomi ei antanut Tanskan yllättää torstain iltaottelussa.

Sakari Manninen avasi maalihanansa iskemällä Leijonien voittomaalin Tanskan verkkoon. Taustalla luistelee syöttöpisteen osumaan merkannut Toni Rajala.

16.5.2019 23:27

Jääkiekon MM-kisojen lohko A:n neljän kärki alkaa olla järjestystä vaille selvä.

Tanskalla oli torstai-iltana mahdollisuus lisätä jännitystä ja siirtää tietoa puolivälieriin selviytyvistä joukkueista, mutta Leijonien 3–1-voitto petasi kisajännityksen kannalta tylsät lähtökohdat kolmeen viimeiseen kierrokseen.

Tanskan mahdollisuudet yltää neljän joukkoon ovat enää teoreettiset. Kolme pistettä neljännestä sijasta jääneet juutit kohtaavat jäljellä olevissa peleissään kivikovat USA:n, Kanadan ja isäntämaa Slovakian. Pisteitä ei ole juuri tarjolla.

Kun Slovakia menetti käsittämättömästi kaikki pisteet taistelupeleissään Saksaa ja Kanadaa vastaan, alkaa sekin olla vääjäämättä ulkona jatkopeleistä.

Ranskasta ja Iso-Britanniasta ei ole tässä yhtälössä oikein edes kiusaajiksi.

Jatkoon menevät siis Suomi, Kanada, USA ja Saksa. Suomi pääsee erittäin suurella todennäköisyydellä ratkaisemaan lohkovoiton päätöspelissään Saksaa vastaan.

Leijonilla olisi ollut Tanskaa vastaan kivinen tie kiivettäväksi, ellei pelastajaksi olisi noussut jälleen Kaapo Kakko.

Tanska sai otteen avausmaalin jälkeen, mutta sitten tuli Kakko, pani pari puolustajaa ja maalivahti Sebastian Dahmin solmuun. Ja pam! Ote kääntyi kuin taikaiskusta Suomelle.

Sen jälkeen kaikki tiesivät, miten pelissä lopulta käy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut