Kääntyikö Jack Hughesin tähti laskuun MM-kisoissa? - Urheilu - Aamulehti

Kaapo Kakko kohtaa pahimman kilpakumppaninsa – Jack Hughesilta isot kehut MM-jäillä dominoineelle suomalaiselle

NHL:n ykkösvaraukseksi uumoiltu amerikkalaissentteri ei vaikuta vielä valmiilta NHL-kaukaloon.

13.5.2019 10:17 | Päivitetty 13.5.2019 10:26

Jack Hughes 0, Kaapo Kakko 5.

Siinä on lähtökohta maanantain USA–Suomi-otteluun ja ennen kaikkea kohuttuun vertailupariin, kun mietitään tulevan kesän ykkösvarausta NHL:ään.

Ennen jääkiekon MM-kisojen alkua pidettiin selvänä, että Kakkoa pari kuukautta nuorempi Hughes varataan ensimmäisenä.

Turnauksen kahden pelin jälkeen asetelma on saanut uusia, kutkuttavia piirteitä. Hughes on kaarrellut kaukalossa kaksi ensimmäistä peliä ilman tehopisteitä. Samaan aikaan Kakko on dominoinut peliä kiekon kanssa ja latonut siinä sivussa viisi maalia.

Median kanssa pelisääntöjä vielä opetteleva Kakko ei ole ollut innokas kommentoimaan Hughesia, mutta amerikkalaisjunioria vertaileminen ei haittaa.

– Ei Kakon pelien kommentointi ole mitenkään vastenmielistä tai turhauttavaa. Sellaista se on joka vuosi jonkun kohdalla, kun varaustilaisuus on tulossa. Ihmiset haluavat spekuloida ja vertailla, Hughes sanoo.

Mitä mieltä sitten olet Kakosta?

– Hän on todella hyvä pelaaja. Hänellä on ollut mahtava vuosi ja upea startti näihin kisoihin.

Quinn Hughes antoi haastattelua, kun hänen pikkuveljensä Jack paineli taustalla ohi.

Rangers saa poimia hedelmän

Yhtään suomalaista pelaajaa ei ole koskaan varattu ensimmäisenä NHL:n varaustilaisuudessa. Siksi meriitti olisi toteutuessaan kova, mutta toisaalta järjestyksellä ei muuten ole juurikaan merkitystä.

New Jersey Devils pääsee varaamaan ensimmäisenä, New York Rangers toisena. Se on varmaa, että nämä joukkueet saavat Hughesin ja Kakon. Muut pelaajat tulevat sen verran kaukana superkaksikon perässä.

Rangersille tilanne on melkein jopa parempi, koska se ei voi tehdä valinnassaan virhettä. Devilsin seurajohdolla sen sijaan riittää paljon pähkäiltävää.

Hughes on ollut ennen MM-kisoja suunnilleen kaikissa arvioissa ykkösenä, mutta jo viikonlopun aikana Kosicessa on käynyt selväksi, että Kakko on valmiimpi pelaaja miesten peleihin.

Pelkkiä junioripelejä ennen MM-kisoja pelannut Hughes on ollut vielä poikanen isojen miesten joukossa. Mutta kuinka kauas tulevaisuuteen Devils katsoo, sitä on vaikea arvioida.

–  En ole kovin huolissani varauksestani. Olen nyt MM-kisoissa imemässä oppia ammattilaisilta. Toivon saavani paljon vastuuta ja mahdollisuuden auttaa joukkuetta voittoihin, Hughes miettii.

MM-kisat ovat Hughesille jo kauden kolmannet. Alle 20-vuotiaiden turnauksessa pelit jäivät vamman takia neljään, mutta alle 18-vuotiaiden kisoja Hughes dominoi. Hän voitti pistepörssin ja valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– En tunne väsymystä. Minulla on edelleen paljon annettavaa jääkiekolle tällä kaudella. Oli erityistä päästä tänne edustamaan maatani. En voinut kieltäytyä, kun tällainen mahdollisuus tuli.

Jack Hughes täyttää tiistaina 18. Sen jälkeen hän ei enää joudu käyttämään ristikkoa kypärässään.

Uusi Kane

USA on täynnä NHL-tähtiä. Vielä avausottelussa Slovakiaa vastaan Hughes sai pelata Patrick Kanen rinnalla, mutta valmentaja Dan Bylsma sekoitti ketjut toiseen otteluun.

Kane on mielenkiintoinen vertailukohde, sillä useat ammattilaiset ovat verranneet Hughesia pelityyliltään juuri häneen. Molemmat ovat pienikokoisia ja poikkeuksellisen hyviä luistelijoita.

– Tunnistan, että meillä on samoja ominaisuuksia. Yritän ottaa vaikutteita hänen pelaamisestaan ja imeä oppia päivittäisissä asioissa.

– Kane on yksi USA:n kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Katson, kuinka hän toimii kaukalossa ja sen ulkopuolella, miten hän pitää kropastaan huolta ja sen sellaista, Hughes sanoo.

Vaikka Kane ei ollut rinnalla enää toisessa pelissä, riittää Yhdysvalloissa laatua. Kolmosketjun sentterinä kaksi ensimmäistä peliä viilettänyt Hughes tarjoili Ranskaa vastaan tykinruokaa 27 NHL-maalia Philadelphialle laukoneelle James Van Riemsdykille ja Arizonan Clayton Kellerille.

– Pääsen pelaamaan tähtien kanssa, joiden pelejä seuraamalla olen kasvanut tähän pisteeseen. On mahtavaa olla mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut