Italia on ollut MM-kisoissa viime vuoden Etelä-Koreaakin pahempi heittopussi - Urheilu - Aamulehti

Heittopussi Italia on pelannut väärässä sarjassa – silti joukkue voi vielä pitää itsensä samassa kaukalossa maailman parhaiden kanssa

Jos Britannia ei olisi vuosi sitten onnistunut maalinteossa 16 sekuntia ennen loppua, kumpaakaan tämän vuoden heikoimmista joukkueista ei olisi edes nähty MM-kisoissa.

Italia on saanut MM-kisoissa kylmää kyytiä.

20.5.2019 15:12

Etelä-Korea oli viime vuonna Tanskan-kisoissa yksi MM-kisahistorian pahimmista heittopusseista. Tänä keväänä Slovakiassa nähty Italia voi saada kilpeensä vielä pahemman heittopussin leiman.

Etelä-Korea palasi kakkostasolle, kun se hävisi Tanskassa kaikki seitsemän otteluaan. Maaliero oli karu 4–48.

Italian meno Slovakiassa on ollut Etelä-Koreaakin surkeampaa. Joukkue on ollut tuuliajolla kaikissa kuudessa ottelussaan. Maaliero on karmea 1–45.

Vaikka Italia on ollut täysin väärässä sarjassa, se voi edelleen pitää paikkansa. Maanantain vastustaja Itävalta ei ole ollut B-lohkossa yhtä pahasti riepoteltavissa, mutta joka tapauksessa sekin on hävinnyt kaikki pelinsä.

Niinpä illan ottelun voittaja pysyy kiekkovalioiden joukossa, häviäjä matkaa 1A-divisioonaan.

Italia ja Itävalta eivät ole tällä kaudella kohdanneet. Vuosi sitten huhtikuussa maat pelasivat kaksi keskinäistä ottelua. Jos niiden perusteella ennakoi, illan putoamistaistelu ei ole läpihuutojuttu. Ensin Italia voitti 1–0 ja toisen pelin Itävalta vei voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Slovakiassa Itävalta on toki ollut pelillisesti sen verran vahvempi, että se on ottelussa selvä ennakkosuosikki.

A-lohkossa putoamista vastaan pelaavat Ranska ja Britannia. Ranskalla on yksi piste, briteillä ei yhtään.

Ranskan pelaaminen sunnuntaina Suomea vastaan näytti jo hieman siltä, että joukkueen keskittyminen oli siinä kisojen tärkeimmässä ottelussa.

Dramaattiset nousut

Britannian taival MM-kisoissa on ollut odotetun vaikea.

Mikäli Italia ja Britannia häviävät, ne putoavat yhden pääsarjakauden jälkeen takaisin 1A-divisioonaan.

Molempien nousu maailman parhaiden joukkoon tuli viime kaudella dramaattisesti.

Italia voitti 1A-divisioonan viimeisessä ottelussa Slovenian 4–3. Molemmilla oli se tilanne, että vain kolmen pisteen voitto piti nousuhaaveet elossa. Niinpä kummatkin pelasivat lopussa ilman maalivahtia, ja Italia onnistui saamaan kiekon verkkoon.

Osuma tyhjään maaliin ei vielä varmistanut Italian nousua. Äärimmäisen kiharaisessa sarjassa sijoitukset jäivät viimeisen ottelun Unkari–Britannia varaan.

Edellisen kerran ylimmällä tasolla vuonna 1994 esiintynyt Britannia oli tarrannut mahdollisuuteensa, kun se voitti toiseksi viimeisessä ottelussa hörppymaalin ansiosta Italian 4–3.

Viimeisessä pelissä Britannia tarvitsi nousuun pisteen, Unkari voiton normaalilla peliajalla. Unkari johti 2–0, mutta kavennus tuli päätöserän puolivälissä. Muutama minuutti ennen loppua Unkari sai vielä rangaistuslaukauksen, mutta ei onnistunut.

Lopulta Britannian kiekkoriemu repesi vain 16 sekuntia ennen loppua, kun Robert Farmer tasoitti. Samalla riemu repesi myös Italiassa, sillä tasoitus toi nousun myös saapasmaan kiekkojoukkueelle.

Jos Britannia ei olisi tasoittanut, nousua olisivat juhlineet Unkari ja Kazakstan.

Tänä keväänä 1A-divisioonassa ei nähty samanlaista dramatiikkaa. Ensi kaudeksi MM-tasolle nousivat kaikki ottelunsa voittanut Kazakstan sekä Valko-Venäjä.

Ranska–Britannia kello 17 ja Itävalta–Italia kello 21.15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: