Veli-Matti Savinainen ihasteli Leijonien kipparin tehovirettä - Urheilu - Aamulehti

Veli-Matti Savinainen muistutti Leijonien saavutuksen ainutlaatuisuudesta: ”Periaatteessa helppoa, mutta niin perkeleen vaikeaa”

Veli-Matti Savinainen tietää, että MM-kullan voittaminen on periaatteessa helppoa, mutta käytännössä äärimmäisen vaikeaa.

27.5.2019 8:10

Bratislava

Leijonien hyökkääjälle Veli-Matti Savinaiselle maalinteko oli vaikeaa MM-kisoissa. Tilanteita oli, mutta verkko ei heilunut.

Savinainen katselikin joukkueen kapteenin Marko Anttilan nousua joukkueen tehomieheksi ratkaisupeleissä riemumielin.

Savinainen tarjosi hienon syötön jääkiekon MM-finaalin voittomaaliksi jääneeseen 2–1-maaliin päätöserän alussa. Anttila upotti Savinaisen ”passin” jälkeen kiekon komeasti ylänurkkaan.

– Tuolla itseluottamuksella minkä se (Anttila) sai siitä Ruotsi-puolivälierän maalista, niin oli täysi luotto, että se tekee tuostakin.

– Anttilan nousu ratkaisijaksi on ihan huikea tarina joukkueen sisällä. Siinä näkee, mitä voi tapahtua kun saa oikean flow-tilan päälle. Kaikki on silloin mahdollista.

Missä vaiheessa tuntui, että tämä joukkue voi yltää maailmanmestariksi?

– Olemme luottaneet omaan tekemiseen läpi leirityksen. Uskoneet, että ollaan kova joukkue, vaikkei sitä ulkopuoliset uskoneet ennen kuin näkivät mitä tapahtui.

Tapparan laituri Kristian Kuusela, 36, oli joukkueen vanhin pelaaja ja vanhin debytantti Leijonissa. Hän sanoi, että ”papan” oli helppo tulla joukkueeseen.

– Oli tosi helppo tulla mukaan. Se on hyvä esimerkki siitä, miten viisaasti tämä joukkue on rakennettu. Tähän oli kaikkien helppo tulla mukaan.

Kuusela kertoi katsoneensa VHS-nauhoilta vuoden 1995 Leijonien maailmanmestaruusjuhlia. Niissä kiinnittyi huomioi erityisesti ilmakitaraa soittaneeseen maalivahtiin Jukka Tammeen.

– Toivottavasti meillä on oma Tammi, joka heiluu mestaruusjuhlissa samaan tapaan.

Kuka se voisi olla?

– Vaikka Harri Pesonen, Kuusela sanoi.

Miesten MM-kulta oli vasta kolmas Suomen kiekkohistoriassa. Savinainen muistuttikin, että MM-kullan voittaminen on vaikea ja harvojen kohdalle osuva kunnia.

–  Ei tämä jokapäiväistä ole. Periaatteessa helppoa, mutta niin perkeleen vaikeaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: