Lempäälän jäähallissa jääkiekon MM-finaalia jännitetään yhdessä isolla porukalla – ja kaikkien huulilla on yksi nimi: Marko ”Mörkö” Anttila - Urheilu - Aamulehti

Lempäälän jäähallissa jääkiekon MM-finaalia jännitetään yhdessä isolla porukalla – ja kaikkien huulilla on yksi nimi: Marko ”Mörkö” Anttila

Lempäälän jäähallissa tunnelma tunnelma oli tiivis, kun jääkiekon MM-loppuottelu oli alkamassa. Hallissa järjestettävään Mörkö-studio-tapahtumaan väkeä oli valunut paikalle tasaisesti ottelua seuraamaan. Ottelun alkaessa iso osa jäähallin istuimista oli varattu.

Elina Puro (vas.), Tuukka Lehtonen ja Marjo-Riitta Suonpää veikkasivat tiukkaa ottelua, mutta usko Suomen voittoon oli vahva.

26.5.2019 21:45 | Päivitetty 26.5.2019 23:10

Aamulehti

Jääkiekkohuuman vallanneen kunnan jäähallissa seurataan MM-finaalia isolta videotaululta. Tapahtuman on järjestänyt urheiluseura Lempäälän Toivot ry ja tapahtuma kantaa nimeä Mörkö-studio.

Nimi juontaa Leijonien kapteenista Marko ”Mörkö” Anttilasta, joka on ollut Suomen joukkueen keulakuva pudotuspeleissä. Anttila teki 4–4-tasoituksen Ruotsia vastaan ja 1–0-voittomaalin Venäjän verkkoon.

Anttila, 33, on kotoisin Lempäälästä.

”Mörkö tekee kaksi”

Valkeakoskelta paikalla saapunut Elina Puro uskoi vahvasti Suomen voittoon. Ottelusta Puro veikkasi kuitenkin erittäin tiukkaa.

–Suomi voittaa 2-1, ja Mörkö tekee molemmat maalit, Puro ennusti.

Puron toi Lempäälän jäähallille loppuottelua seuraamaan nimenomaan Anttila, jonka otteet MM-kaukalossa ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen.

Anttilan ja koko joukkueen saavutukset ovat vakuuttaneet myös Lempäälän hallin naapurissa asuvan Tuukka Lehtosen.

- Mukavampi matsia on porukalla katsoa kuin yksin kotona, Lehtonen sanoo.

Lehtonen toivoi Suomen voittoa, mutta tiukalla se on, siksi kova vastustaja Kanada on.

Lempäälän jäähallilla oltiin jännittyneissä tunnelmissa hetki ennen ottelun alkua.

Lempääläinen Marjo-Riitta Suonpää on todistanut kaksi edellistä Suomen maailmanmestaruutta kotona.

Suonpää veikkasi, että Tapparan hyökkääjä Kristian Kuusela tekee ainakin yhden maalin.

–Kuusela on isojen otteluiden mies, Suonpää perusteli.

Ei ole vaikea arvata, kuka on Veeti Eskolinin suosikki Suomen joukkueessa.

Miko ja Sanna Ritola olivat saapuneet jäähalliin tunnelman takia.

Palkintoja luvassa

Lempäälän jäähalliin oli hyvissä ajoin saapunut loppuotteluun valmistautumaan myös Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö perheensä ja naapureiden kanssa.

Rämön mukaan kuntalaisilta on tullut jo paljon viestejä ja ehdotuksia siitä, miten Mörkö-Anttila pitää loistavista suorituksistaan palkita.

– Ehdotukset käydään läpi ja varmasti jotain juhlaa ja palkintoa on luvassa. Myös naisten MM-joukkueen kapteenille ja Lempäälän Kisan kasvatille Jenni Hiirikoskelle, Rämö lupaa.

”Ei voi olla pitämättä”

Aamulehden suorassa lähetyksessä Mörkö-studiosta mukana ollut jääkiekkoasiantuntija Juha Pajuoja on seurannut Anttilan uraa A-juniori-ikäisestä saakka. Pajuoja on myös valmentanut Anttilaa.

Pajuojan mukaan on ollut hienoa seurata Anttilan johtajuutta Suomen MM-joukkueen kapteenina.

–Anttila on aina ollut sellainen persoona, että hänesti ei voi olla pitämättä. Vuodet eivät ole häntä muuttaneet. Kaikki pitävät Markosta, Pajuoja sanoo.

–Anttila pelaa myös aina tosissaan. Voittamisen halu ja kunnianhimo on kova.

Tämän kunnianhimon ja voittamisen halun Mörkö on Bratislvan MM-kisoissa tartuttanu oivallisesti myös muuhun joukkueeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: