Video: Jussi Tapola analysoi Leijonien MM-taivalta 2019 - Urheilu - Aamulehti

Miksi Leijonat on kaatanut NHL-tähtiä vilisevät vastustajat? Jukka Jalonen yllätti Jussi Tapolan ratkaisuillaan

Kaksinkertainen Suomen mestarivalmentaja Jussi Tapola (vas.) ja toimittaja Lauri Lehtinen keskustelivat Leijonien MM-taipaleesta.

13.5.2019 21:51 | Päivitetty 13.5.2019 23:19

Suomen jääkiekkomaajoukkue on aloittanut MM-kisat erinomaisesti: kolme ottelua, kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Vastassa kovat maat Kanada, Slovakia ja Yhdysvallat.

Miksi Suomi johtaa alkulohkoaan? Entä mikä Jukka Jalosen ratkaisuista yllätti Tapparan urheilujohtaja Jussi Tapolan? Löydät vastaukset alta löytyvältä videolta.

MM-asiantuntija Tapola avaa Suomen menestyksen syitä ja sitä, mihin Leijonat on matkalla:

– Suomi on pärjännyt erinomaisesti ja ollut parempi joukkue oikeastaan joka pelissä. Se on varmasti tuonut hyvää flow’ta joukkueelle, Tapola kehui.

– Suomi on tukeutunut tiiviiseen viisikkopuolustamiseen, viisikkohyökkäämiseen ja hallittuun pelin rytmittämiseen. Vastustajat ovat tulleet enemmän tällaisella flow’lla. Suomi on kontrolloinut peliä. Lisäksi yksilöt ovat olleet riittävän hyviä, (Kaapo) Kakko etunenässä.

Tapola nostaa turkulaissensaation lisäksi esiin myös muita Leijonien onnistujia.

– (Kevin) Lankinen on ollut erinomaisen hyvä. Koko pakisto on ollut kauttaaltaan hyvä, he ovat pelanneet yhteistyön jääkiekkoa, puolustaneet ja hyökänneet. Hyökkäyksestä on puuttunut ykköslinja. Kakko on ollut ykköshyökkääjä, mutta kuka siihen rinnalle?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut