Timo Peltomaa uskoo, että hän joutuu luopumaan Kanadan kaataja -tittelistään - Urheilu - Aamulehti

Timo Peltomaa uskoo, että hän joutuu luopumaan Kanadan kaataja -tittelistään – muisteli vuoden 1992 kisoja: ”Emme saaneet liitolta edes kunnon vaatteita”

Timo Peltomaa nousi Kanadan kaatajaksi kevään 1992 MM-puolivälierässä.

Timo Peltomaa luottaa, että Marko Anttila on iskussa myös MM-finaalissa.

26.5.2019 19:16 | Päivitetty 26.5.2019 19:24

Kanadan kaatajaksi tituleerattu Timo Peltomaa veikkaa, että titteli vaihtaa vihdoin omistajaa tämäniltaisen MM-finaalin jälkeen.

Mörkö-Marko (Anttila) lyö kolme maalia sisään ja ottaa tämän nimityksen. Sen jälkeen meikäläinen saa olla rauhassa, Peltomaa heittää.

Valkeakosken samettikäsi nousi Kanadan kaatajaksi kevään 1992 MM-puolivälierässä, kun hän upotti kiekon kolme kertaa Ron Hextallin taakse ja lähetti Prahan yössä riekkuneet kanadalaiset kotimatkalle.

– Epäilen, että Hextall oli krapulassa tai ainakin väsyksissä edellisyön jäljiltä, Ilveksen mieheksi profiloitunut Peltomaa lohkaisee.

Silloin Peltomaa hoiti alkuturnauksen lähinnä kaljakuriirin hommia. Passi jätettiin leimaamatta, koska avuksi odotettiin erästä Jari Kurria. Tämä jäi lopulta pelkäksi haaveeksi.

– Sitäkin joukkuetta pidettiin helkkarin p...kana. Emme saaneet liitolta edes kunnon vaatteita. Joku takki taisi tulla. Toivottavasti jätkiä on kohdeltu tällä kertaa hiukan paremmin, Tinkenä tunnettu Peltomaa leukailee.

Niinpä sanavalmis rymistelijä kutsuu kevään 1992 MM-kisajoukkuetta Team Lokomoksi.

– Julkisuudessa sanotaan aina, etteivät pelaajat lue lehtiä. Totuus on toinen – niitä luettiin ennen ja luetaan edelleen. Näyttämisen halu kasvoi luonnostaan, kun meidät haukuttiin ihan lyttyyn.

Niin – vuoden 1992 maajoukkue luokiteltiin Suomen kaikkien aikojen heikoimmaksi MM-ryhmäksi. Pelaajat palasivat kotiin hopeamitali kaulassa.

Tänä keväänä saatiin samansuuntaisia arvioita Leijonien lähtiessä Slovakiaan.

– Menestys on ollut aika iso yllätys. Ei kukaan osannut odottaa, että Suomi etenee finaaliin asti. Kuukauden yhdessäolo on tehnyt ihmeitä. Pelitapa on kaikille tuttu – ja yhteishenki on noussut huippuunsa.

Tästä on hyötyä vielä finaalissakin.

– Kanukit esittäytyivät toisilleen vasta lentokentällä. Siellä kyseltiin, milläs paikalla sinä pelaat, Peltomaa virnuilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: