Kolme pointtia Tanskan kaatoon - Urheilu - Aamulehti

Lankisella on paikka varmistaa ykkösvahdin tontti loppukisojen ajaksi – lue kolme pointtia illan otteluun

Suomi kohtaa Tanskan MM-kaukalossa kello 21.15.

Kevin Lankinen aloittaa Tanskaa vastaan kolmannen ottelunsa tolppien välissä näissä MM-kisoissa.

16.5.2019 17:32

Suomi kohtaa kahden välipäivän jälkeen Tanskan torstai-iltana Kosicessa jääkiekon MM-kisojen alkusarjan ottelussa.

Kiinnitä huomiotasi pelissä ainakin seuraaviin asioihin.

1) Leijonien uudistuneet hyökkäysketjut

Suomi on muuttanut jokaiseen otteluun hyökkäysketjujaan. Tällä kertaa Arttu Ilomäki ja Joel Kiviranta palaavat kokoonpanoon yhden pelin huilin jälkeen.

Vain USA-ottelun toistaiseksi pelannut ikänestori Kristian Kuusela putoaa nyt pelaavasta kokoonpanosta. Sivussa on myös Juho Lammikko, joka toipuu edelleen USA-pelissä saamastaan töötistä.

Ilomäki nousee suoraan alkuperäiselle paikalleen ykkösketjun keskelle. On mielenkiintoista nähdä, miten taitosentteri onnistuu erityylisessä ottelussa kuin kisoissa on tähän mennessä pelattu.

2) Kevin Lankinen palaa maalille

Moni olisi nähnyt mielellään Kevin Lankisen maalilla myös USA-pelissä, jossa Veini Vehviläinen sai näyttöpaikan. Nyt Lankisella on mahdollisuus todistaa, että hän todellakin ansaitsee sen ykköstorjujan viitan, jota hänen päälleen sovitellaan voimakkaasti.

Epäonnistuminen Tanskaa vastaan nostaisi spekulaatiot ykkösvahdista uudestaan pinnalle ja sekoittaisi selkeältä vaikuttavaa tilannetta sekä marssijärjestystä maalivahtien välillä.

3) Aina vaarallinen Tanska

NHL-miesten vahvistama Suomi taipui vuosi sitten Tanskaa vastaan maan kotikisoissa maalein 2–3. Herningin yllätys sysäsi Leijonat kierteeseen, josta se ei enää toipunut mitalivauhtiin.

Nyt ennen MM-kisoja pelatut kaksi harjoitusottelua osoittivat jälleen Tanskan vaarallisuuden. Suomi voitti molemmat maalilla (1–0 ja 2–1), eikä illan ottelustakaan kannata odotella maalirikasta.

Arvio: Suomi on jälleen maalin verran tanskalaisia parempi ja voittaa 3–2.

Televisio: MTV3 ja maksullinen C More näyttävät suorana kello 21.15 alkavan ottelun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut